Gündem

Vekil Bozan, ‘jesti' geri çevirdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin milletvekili Ali Bozan, Akbelen ve Dikmece'de ki orman katliamına karşı süren direnişin gündem olduğu bugünlerde, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından, milletvekillerine dağıtılan zeytinyağını Dönmez'e iade etti.

Abone Ol

Ebru DOST

Muğla İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nın maden sahasına dönüştürülmemesi için Türkiye'nin her yerinde mücadele verilirken, konu TBMM'ye de taşındı. Akbelen ve Dikmece'deki doğa katliamı için mecliste oturumun sürdüğü esnada eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, milletvekillerinin odasına, 'Bu zeytinyağı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun Ege Linyitleri İşletmesi'ne bağlı Manisa Soma'da üretimi tamamlanmış maden sahalarına dikilen zeytin ağaçlarından elde edilmiştir' yazısıyla zeytinyağı bıraktığı ortaya çıkıtı.

Mesaj içerikli olduğu düşünülen zeytinyağı dağıtımının ardından, Vekil Bozan, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak zeytinyağını kabul etmediğini söyledi. Bozan, 'Meclis oturumunda; Akbelen ve Dikmece'deki doğa katliamını savunan eski Bakan Fatih Dönmez, oturumun sürdüğü esnada milletvekillerinin odalarına zeytinyağı dağıtmış. Meclis sonrası odamda gördüğüm zeytinyağı paketinin üzerinde 'Bu zeytinyağı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun Ege Linyitleri İşletmesi'ne bağlı Manisa Soma'da üretimi tamamlanmış maden sahalarına dikilen zeytin ağaçlarından elde edilmiştir' yazıyor. Odama bırakılan bu zeytinyağını kabul etmedim ve gösterdiği ince düşünceden(!) dolayı teşekkür edip kendilerine iade ettim' ifadelerini kullandı.