Kadri Duman

Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM PARTİ) heyeti, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, Mersin'deki Katolik Kilisesi'ne destek ziyaretinde bulundu.

Alt Geçit Yapın Öğrenciler Ölmesin Alt Geçit Yapın Öğrenciler Ölmesin

Ali Bozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Latin Katolik Kilisesi'ne yönelik silahlı saldırıyı lanetlemek ve Mersin’deki kilise cemaati ile dayanışmak amacıyla Katolik Kilisesi’ni ziyaret ettik." ifadelerini kullandı. Bozan ve beraberindeki heyet, kilise yetkilileriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

GFFPInhXcAAj1Hs

Kilise Pederi Roshan Cordeiro ve Komite Başkanı Janet Dibo ile yapılan görüşmede, Bozan, saldırının kabul edilemez olduğunu ve inanç özgürlüğüne yönelik her türlü saldırının toplumun tüm kesimleri tarafından kınanması gerektiğini vurguladı. Bozan, "Kilise Pederi Roshan Cordeiro ve Komite Başkanı Janet Dibo’ya geçmiş olsun dileklerimizi ilettik." notuyla duygularını ifade etti.

Bu ziyaret, inançlar arası diyalog ve eşitliğin önemini vurgulayan bir adım olarak görüldü. Bozan ve DEMPARTİ heyeti, inanç özgürlüğünün korunmasının ve farklı inançlara saygı gösterilmesinin toplumsal barış için kritik olduğunu belirtti.