Temel besin maddelerindeki fiyat artışları sonrasında veliler beslenme çantasını nasıl sağlıklı bir şekilde dolduracağını düşünüyor. 2 çocuk annesi Elmas Parlak, 'Bu ekonomi zaten en çok çocukların beslenme çantasını vurdu' dedi.
Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Ekonomik kriz, çocukların beslenme çantalarını da boşalttı. Yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasına günler kala öğrencilerde de velilerde de eski heyecan yok. Çünkü okul kıyafetinden, kırtasiye ürünlerine; beslenmesinden, servis ücretlerine kadar her şeyin fiyatı zirve yapmış durumda. Veliler hayat pahalılığından şikayet ederken; çocuklarının her ihtiyacını karşılayamadıklarını, sağlıklı beslenemediklerine dikkat çekti. Bir yılda, beslenme çantasına en çok konulan ürünlerden zeytine yüzde 62, peynire yüzde 50, süte yüzde 75 zam yapıldı. Sağlıklı bir sandviç öğünün fiyatı 25-30 TL arası değişirken aylık fiyata vurunca 750- 900 arası bir hesap ortaya çıkıyor.

Bankalar Art Arda Açıkladı: Bugünden İtibaren Kredi Faizleri Düştü Bankalar Art Arda Açıkladı: Bugünden İtibaren Kredi Faizleri Düştü

VELİLERİ ZORLU BİR DÖNEM BEKLİYOR!
2023/2024 eğitim-öğretim yılı
bu hafta itibariyle tüm kademeler için başlayacak. Ebeveynler ise şimdiden beslenme çantasına neler koyabilirim diye düşünmeye başladı.
2 çocuk annesi Elmas Parlak, 'Bu sezon bizim için pek iyi başlayamayacak. 2 tane öğrencim var benim. Hadi kırtasiye alışverişini yaptık döneme kadar idare eder. Ama beslenme öyle mi günlük düşünmen gerek çocuğum ne yer ne içer diye. Elimden geldiği kadar beslenmesini evden göndermeye çalışacağım. 40 TL versem 10/10 harcasalar diyeceğim ama 10 TL'ye bir şey kalmadı. Ben her gün nasıl para verebilirim. Hayat çok zor. Pek mutlu değilim. Okul açılıyor ama heyecanım kalmadı bu ekonomik sebeplerden ötürü. Hangi anne baba istemez çocuğuna güzel şeyler almak ve yedirmek ama zor bu ekonomide çok ' diye konuştu.

'ARTIK SİMİT VE MEYVE SUYU DA LÜKS OLDU'
Her şeyin çok pahalı olduğunu vurgulayan Ayşe Durmuş, 'Çocuğumun beslenme çantasına sadece bir tane simit, bir tane de meyve suyu koyabilirim diyeceğim ama artık simitte pahalı nasıl yapacağım bilmiyorum. Cepte para olmayınca beslenme çantasına koyamıyorum. Kantindeki fiyatlar çok pahalı olur. Marketlerden toplu alışveriş yapacağız anca öyle uyguna gelir. Biraz zor zamanlar bizi bekliyor. Bu ekonomi zaten en çok çocukların beslenme çantasını vurdu' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi