Galatasaray, Osimhen'in transferi için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray'la anlaşmadan önce kulübü Napoli'yle mevcut sözleşmesiyle ilgili tekrar masaya oturan Osimhen, Napoli yönetimiyle anlaşmaya vardı. 130 milyon euroluk serbest kalma bedelini 75 milyon euroya düşürdü ve 2027'ye kadar oyuncunun sözleşmesini uzattı. Kulübüyle anlaştıktan sonra Galatasaray'la iletişime geçen Osimhen, kış transfer döneminde büyük kulüplerden talibi çıkması halinde Galatasaray yönetiminin zorluk çıkarmamasıyla ilgili bir maddeyi de kira sözleşmesine ekletti ve Galatasaray'a kiralanması konusunda anlaşmaya vardı. Haziran 2025'e kadar Galatasaray'a kiralanacak olan oyuncunun kira süresi boyunca alacağı maaşın 10 milyon euroluk kısmını Galatasaray karşılayacak. Sözleşmede zorunlu ya da isteğe bağlı satın alma opsiyonu bulunmuyor.

Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı. Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı.

ÜNLÜ FUTBOLCUYU TAŞIYAN UÇAK YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Ünlü forvet Galatasaray'a imzayı atmak için HMZ415 kodlu özel bir uçakla Napoli'den İstanbul'a doğru yola çıktı.  Futbolcunun 03.00 civarında İstanbul'da olması beklenirken, Galatasaraylı taraftarlar Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne akın etti. Osimhen'i taşıyan uçağı anlık olarak 20 bin civarında insan takip ediyor. 

Resim

FIRSAT TRANSFERİ 

2023-2024 sezonunda 32 maçta görev alan yıldız futbolcu 17 gol 4 asistlik performansıyla göz doldurmuştu. Avrupa'da transfer döneminin kapanmasıyla fırsatı gören Galatasaray'ın oyuncuyla anlaşması küresel basında büyük ses getirdi. Dünyanın en prestijli kanallarından olan Sky News başta olmak üzere medyanın gözü İstanbul ve Galatasaray'da. Osimhen transferiyle birlikte Süper Lig'in en değerli takımı konumuna yükselen Galatasaray'ın kadro değeri 300 milyon euro seviyesine yaklaşmış durumda. İkinci sırada 234 milyon euro ile Fenerbahçe yer alırken üçüncü sırayı 140 milyon euro ile Beşiktaş aldı.

Kaynak: Haber Merkezi