Meta, Rus Medya Kuruluşlarını Yasakladı Meta, Rus Medya Kuruluşlarını Yasakladı

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcı deneyimini artıracak yeni özellikler test ediyor. Bunlardan biri de büyük gruplar için sesli sohbet özelliği. Discord benzeri bir alt yapıyla çalışacak bu özelliğin kullanıcılara da kolaylık sağlaması amaçlanıyor. WhatsApp'ın bu yeniliği daha çok büyük grupları ilgilendirecek.

63f310fc4e3fe02dc8eccba5

Söz konusu özellik; Telegram, Discord ve Slack benzeri özelliklere sahip olacak. 33 veya daha fazla kişiden oluşan gruplarda sesli sohbet başlatıldığı zaman gruptakilerin telefonları çalmayacak. 

Bununla birlikte kullanıcılar sesli sohbet deneyimini yaşarken, aynı zamanda mesajlaşmaya da devam edebilecek. Böylece mevcut sohbet ekranından da çıkılmamış olacak.

WhatsApp

Eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde 2010 yılında kurulan WhatApp, 19 Şubat 2014 yılında Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta Inc. tarafından 4 milyar dolar nakit para, 12 milyar dolar hisse senedi ve 3 milyar dolar sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı.

Uygulamanın dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

1132781-135802130

Kaynak: Haber Merkezi