Bilim Teknoloji

WhatsApp'ta beklenen gizli kod özelliği geliyor!

WhatsApp'ın 'gizli kod' özelliği tanıtıldı. Bu güncelleme ile birlikte kilitli sohbetlerinize ek bir güvenlik katmanı eklenebiliyor.

Abone Ol

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda uygulamaya gizlilik konusunda kullanıcıların çok işine yarayacak bir özellik getirmişti. 'Sohbet Kilidi' isimli bu özellik, istediğimiz sohbetleri kilitleyebilmemize olanak tanıyordu. Kilidi açmak için ise Face ID, parola, parmak izi gibi şeyler gerekiyordu. 

WhatsApp, sohbet kilidi özelliğine önemli bir güncelleme ile yenilik getirdiğini duyurdu. Bu yenilik, kilitli sohbetlerin daha güvenli olmasını sağlayacak. WhatsApp, yeni özelliğe “gizli kod” ismini veriyor. Gizli kodlar, isminden de anlayabileceğiniz gibi kilitli sohbetlere özel sizin oluşturacağınız kodlar eklemenizi sağlıyor. Platform, özelliği “Kilitli sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu” olarak tanımlıyor.

WHATSAPP'TAN GİZLİ KOD AÇIKLAMASI

Whatsapp'tan gizli kod özelliğiyle ilgili yapılan açıklama şöyle:

Geçtiğimiz aylarda, insanların hassas konuşmalarını korumasına yardımcı olmak için Sohbet Kilidi'ni kademeli olarak kullanıma sunduk. Bugün, bu sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu bir başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu olan gizli kodu kullanıma sunuyoruz.

Gizli kod sayesinde artık kilitli sohbetlerinize ekstra bir gizlilik katmanı eklemek için telefonunuzun kilidini açarken kullandığınızdan farklı olan benzersiz bir şifre belirleyebileceksiniz. Kilitli Sohbetlerinizin sadece gizli kodunuz arama çubuğuna yazıldığında keşfedilebilmesi için, Kilitli Sohbetler klasörünü sohbet listenizden gizleyebileceksiniz. Bu sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa bunların sohbet listenizde görünmeye devam etmesini seçebilirsiniz. Kilitlemek istediğiniz yeni bir sohbet olduğunda, artık sohbetin ayarlarına gitmek yerine kilitlemek için sohbete uzun basabilirsiniz.

Topluluğumuzun Sohbet Kilidi'ni sevmesinden memnuniyet duyuyoruz ve gizli kodun onlara daha da faydalı olacağını umuyoruz. Gizli kod bugün kademeli olarak kullanıma açılıyor ve önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanılabilir olacak.

İnsanların gizliliklerini korumasına yardımcı olmak için Sohbet Kilidi'ne yeni işlevler kazandırmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz. Siz de lütfen düşüncelerinizi bize iletin.