New York Post gazetesinde yer alan incelemeye göre uygulama insanları sağlıklı değişimlere itmeye yardımcı olmak için ölüm faktörlerini hesaplıyor.
Uygulamanın amacı çok geç olmadan hayatlarında anlamlı değişiklikler yapmak için insanları uyarmak.
Şirketin kurucusu Brent Franson, “Günümüz dünyasında sağlık hizmetleri genellikle reaktiftir, yalnızca sorunlar ortaya çıktığında ve genellikle çok geç müdahale edilir” diyor. Franson'a göre, Ölüm Saati sağlıklı yaşamla ilgili ipuçları ile donatıldı ve bireyleri daha uzun ve daha bir sağlıklı yaşam için teşvik ediyor.
Uygulamaya kan testleri, genetik taramalar gibi kişisel sağlık belgeleri yüklenebiliyor. Yapay zeka daha sonra girilen veriler ışığında kişiye özel bir 'uzun ömür planı2' oluşturuyor.
Uygulamayı kullananlar sorulan soruların kolesterol seviyeleri gibi biyolojik faktörlerden hem uyku hem de ruh sağlığı ile ilgili sorulara ve bir kişinin günde ne kadar oturduğuna kadar uzandığını belirtiyor. Diğer sorular da diyet, fiziksel aktivite, sigara içme ve sosyal bir hayata sahip olup olmama etrafında dönüyor.
Ölüm saati resmi olarak 18 Eylül'de piyasaya sürüldü, uygulamadan ölüm tarihinizi ücretsiz olarak görebiliyorsunuz ancak sağlığınızı iyileştirmek ve potansiyel ölüm tarihinizi ertelemek için sunulan 'uzun yaşam planı' için yıllık 40 dolar ödemeniz gerekiyor.
Sosyal medyada yapılan yorumlarda uygulamanın ürkütücü olduğunu söyleyenler kadar bunun iyi bir motivasyon aracı olduğunu söyleyenler de var.