Emekliler, Deniz, Kum ve Güneşin Keyfini Çıkarıyor Emekliler, Deniz, Kum ve Güneşin Keyfini Çıkarıyor

Ebru DOST

Mersin'de birçok gönüllüsüyle faaliyet gösteren, binlerce aile ve çocuğa ulaşan Mersin İnsani Yardımlaşma Ve Dayanışma derneği deprem bölgelerinde varlığını hissettirmeye devam ediyor.

Dernek, deprem bölgesi Hatay'dan gelen mesajlar ve talepler doğrultusunda 20 kişilik ekiple Hatay Merkez- Antakya - Narlıca'ya gitti.

Çadırkentleri gezen dernek üyeleri, ihtiyaç sahibi aileler ile teker teker ilgilenerek yardımlarını ulaştırdı. Depremzedelere, ihtiyaçları doğrultusunda su, temel hijyen malzemelerinin yanı sıra çocuklara da atıştırmalık paketler verildi. 1920 adet 5 litrelik su, 200 şampuan, 200 sabun ve çocuklar için hazırlanmış 1000'e yakın atıştırmalık dağıtımı ile beraber bazı ailelere nakdi destekte sağlayan dernek üyeleri, 900 çadır ve eve uğrayarak insanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak, onları içinde bulundukları durumdan uzaklaştırmak istediklerini paylaştı.

Dernek üyeleri, yapılan yardım ziyaretinin bağışlar, zekatlar ve hayırseverlerin destekleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Mersin İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, özellikle 6 Şubat Maraş depremlerinden sonra göstermiş oldukları üstün çabaları sonucu Altın Marka Ödülleri tarafından 'Yılın İyilik Hareketi' ödülüne layık görülmüştü.

Editör: Haber Merkezi