Genel

Yargı dizisi RTÜK'e şikayet edildi

Bakanlık, Yurtlarda kalan çocukların, organize suç şebekeleriyle ilişkili görevliler aracılığıyla istismara maruz bırakıldığını anlatan bir sahneye yer veren Yargı dizisi için RTÜK'e dilekçe yazdı. Bakanlık hizmetlerine yönelik hassasiyet vurgusu yapıldı.

Abone Ol

Başrollerinde Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu'nun yer aldığı, Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan Yargı dizisinin son bölümünden bir sahne, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, "Bakanlığın hizmetleriyle ilgili olumsuz yayınlar" içerdiği ve "Bakanlığa bağlı çocuk yurtlarında büyüyen çocukların psikolojik iyilik hallerine zarar verebileceği" gerekçesiyle RTÜK'e (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na) şikayet edildi.

BAKANLIK HİZMETLERİNE HASSASİYETLE YAKLAŞIN VURGUSU

Bakanlık, Kanal D'de izleyicilerle buluşan 'Yargı' dizisinin bu haftaki bölümünde, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasını içeren bir konunun işlendiği belirtildi.

Ayrıca, Bakanlık hizmet politika ve modellerine yönelik hassasiyetle yaklaşılmasının öneminin vurgulandığı dilekçede "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlar ile kamuoyunda infial oluşturan bu gibi durumlar toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir" ifadesi yer aldı.

BAKANLIK VE RTÜK'TEN DİZİLERE KARŞI İŞ BİRLİĞİ: GEREKÇE "AİLENİN KORUNMASI"

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da daha önce gazetecilere yaptığı açıklamada, RTÜK ile "Ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirdikleri iş birliği" kapsamında yakın zamanda dizi yapımcılarıyla görüşeceklerini belirtmişti.