Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine kayyum atanan Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasını onadı. DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasının onanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Karara tepki gösterilen açıklamada, "31 Mart 2019’da Diyarbakır halkının iradesiyle seçilen ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden kayyım darbesiyle uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Bu, hukuki değil siyasi bir karardır. Bu yargı darbesi, başta Diyarbakır halkı olmak üzere Kürtler ve demokratik kamuoyu nezdinde yok hükmündedir" denildi.

"İktidarın siyasi operasyonlarına ön ayak alan yargının eliyle Kürtlere, seçilmiş iradelerine ve muhaliflere amansız bir düşman hukuku uygulanmaktadır" denilen açıklamada, "Yüz binlerce vatandaşın oyuyla seçilen Mızraklı’ya hukuksuz bir biçimde verilen ceza ile yurttaşların seçme ve seçilme hakkı yok sayılmıştır. Ayrıca demokratik meşruiyetin temel şartı olan halk egemenliği Kürtler özelinde ihlal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"KARARI KINIYORUZ"

Mersin'de Fenilketonüri Hastalarına Gıda Desteği Mersin'de Fenilketonüri Hastalarına Gıda Desteği

DEM Parti'nin açıklaması şöyle devam etti: "Demokratik siyaset alanını yargı darbeleriyle tasfiye etme çabası, bize mücadelemizden asla geri adım attıramayacaktır. Yapılan bu darbeler boşa kürek çekmektir. Kürt siyasetçiler, tarih boyunca faili meçhul cinayetler, cezaevleri ve birçok kirli yöntemle susturulmaya çalışılmış, ancak onurlarından ve barış ve özgürlük mücadelelerinden asla vazgeçmemiştir. Yapılan bu yargı darbelerine rağmen, ne Mızraklı ne de tek bir tutsak arkadaşımız zulüm düzeni karşısında asla başını eğmeyecektir."

DEM Parti'nin açıklaması, şu ifadelerle son buldu: "Taraflı ve bağımlı iktidar yargısının vermiş olduğu bu kararın, evrensel demokratik hukuk ilkeleri çerçevesinde ve Diyarbakır halkı nezdinde bir hükmü ve değeri yoktur. Bu haksız ve hukuksuz kararı en sert biçimde kınıyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi