Dışişleri Bakan Yardımcısı Berris Ekinci'den BM'de reform çağrısı: "Geleneksel yöntemlerle farklı sonuç bekleyemeyiz" Dışişleri Bakan Yardımcısı Berris Ekinci'den BM'de reform çağrısı: "Geleneksel yöntemlerle farklı sonuç bekleyemeyiz"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinden istifa etti.

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'a açıklamalarda bulunan Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu çıkışının arkasında olduğunu ve Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylemesinin ardından, yarın (29 Mart) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini açıklamıştı.

Ağıralioğlu, Ersoy'a istifa edeceğini de belirttiği açıklamasında, 'Yarın Akşener'le helalleşeceğim' demişti.

'AKŞENER GÖRÜŞMEYİ İPTAL ETTİ'

Söz konusu açıklamanın ardından, Gazeteci Candaş Tolga Işık, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Ağıralioğlu ile olan randevusunu iptal ettiğini duyurdu.

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Size bir son dakika haberi vereyim: Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13.00'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesinde TV'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi' ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA: 'GÖRÜŞME ANLAMINI YİTİRDİ'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise, Ağıralioğlu'nun Akşener ile görüşeceği ve partiden istifa edeceğine ilişkin haberler üzerine ANKA'ya bir açıklama yaparak şunları dile getirdi:

'İstifa müessesi kişinin tek taraflı bir karar verme usulüdür. Böyle bir düşünce ve tutumun ifadesidir. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımızla bu kapsamda bir görüşme yapılması düşüncesi de anlam ve önemini yitirmiştir. Herhangi bir görüşme gerçekleşmeyecektir.'

RESMEN İSTİFA ETTİ

Yavuz Ağıralioğlu, partisinden resmi olarak istifa etti. Söz konusu gelişmeyi Gazeteci Mehmet Akif Ersoy Twitter üzerinden duyurdu.

Editör: Haber Merkezi