Özel Haber

Yazıhane İşletmecileri Kan Kaybediyor!

Bursa’da otobüs firma çalışanları, TOFED ve Bursa Otogar İşletmecileri Kooperatifi ile bir araya geldi. Sektörel sıkıntılarını paylaşan çalışanalar haksız rekabete dikkat çekerek gün geçtikçe kan kaybettiklerinin altını çizdi.

Abone Ol

Seren Sabuncu

Bursa Belediyesi terminaller işletmesi ve otobüs sektör paydaşları geçtiğimiz gün, TOFED (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu) Bursa Otobüs Yazıhane İşletmecileri Derneği ve Bursa Otogar İşletmecileri Kooperatifi ile bir araya gelerek sektörel değerlendirme yaptı. Gün geçtikçe kan kaybettiklerine vurgu yapan çalışanalar, özellikle O-bilet ile haksız bir rekabet içerisinde olduklarını ve bir an önce bu konuya çözüm bulunmasını talep etti.

Firma çalışanlarından olan Turan adlı vatandaş sıkıntılarını şöyle özetledi; “Bilet rayiçlerinin birbirine uymaması, haksız bir rekabet olması, masraflarımın gittikçe büyümesi, o-biletin çıkması bizim sektörü olumsuz anlamda çok fazla etkiledi. İnsanlar artık o-bilete yönlendi. Kazancımızın birçoğunu onlar alıyor. Bu işin içerisinde çıkamıyoruz. İşçilerin maliyetinin altından kalkamaz olduk. Bir an önce bir düzenleme bekliyoruz. Sektör olarak TOFED ile bir araya geldik.  Biz biraz daha o-biletin paylaştırıcı olmasını, en azından yarı yarıya almasını istiyoruz. Büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Yüzde 13 bize verse yüzde 7’yi  kendisi alsa daha sağlıklı olur. Çünkü yüzde 13 kendine alıyor. Kiramızdır, işçilerimizin sigortasıdır, giderlerdir derken işin içerisinden çıkamıyoruz. Gün geçtikçe kan kaybediyoruz.”