Kadri Duman

Aralıklı oruç diyeti, belirli zaman dilimlerinde açlık ve yemek yeme dönemlerini dönüşümlü olarak uygulamayı içeriyor. Psikolog Mavi, bu diyetin vücudu dinlendirmeye yönelik bir strateji olduğunu belirterek, "Aralıklı oruçta, vücudu sindirim işlevlerinden dolayı dinlendirmek amaçlanır. Yani, vücudu sürekli gıda yüklemesinden uzak tutarak sindirim sistemine ara vermesi sağlanır. Bu şekilde vücut daha verimli çalışabilir" dedi.

Medyanın ve Güzellik Standartlarının Etkisi

Mavi, aralıklı oruç diyetinin çekiciliğinde medyanın büyük rol oynadığını vurguluyor. Ünlülerin fit ve zayıf görüntülerinin, insanların bu vücut tipine ulaşma arzusunu artırdığını belirten Mavi, "Televizyon programları ve ünlülerin zayıf ve fit görüntüleri, insanların kendilerini bu forma sokma isteğini artırıyor. Güzellik göreceli bir kavram olabilir, ancak medya tarafından dayatılan standartlar, insanların bu standartlara ulaşma çabalarını tetikliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak Kitapların Yüksek Fiyatları Velileri Zorluyor Kaynak Kitapların Yüksek Fiyatları Velileri Zorluyor

Duygusal Yeme Alışkanlıkları ve Kilo Kontrolü

Psikolog Mavi, duygusal yemenin kilo alma ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının başlıca nedenlerinden biri olduğunu dile getirdi. Psikolog Ebru Esma Mavi "Hamur işleri ve tatlılar geçici mutluluk sağlar. İnsanlar kendilerini kötü hissettiklerinde bu tür yiyeceklerle kendilerini rahatlatma eğilimindedirler. Ancak, bu tür yiyecekler genellikle doygunluk hissini sağlamaz ve açlık-tokluk hormonlarının dengesini bozar" dedi ve bu hormonal dengesizliğin, kişilerin sürekli yemek yemesine yol açabileceğini belirtti.

Mavi, aralıklı oruç diyetinin açlık ve tokluk hormonlarını dengelemeye yardımcı olabileceğini ve bu dengeyi sağlamak için biyofrekans cihazlarını kullanmayı önererek "Biyofrekans cihazlarıyla, açlık ve tokluk hormonlarını dengeleyerek kişinin iştahını kontrol altına alabiliyoruz. Bu yöntem, kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Kadri Duman