Kadri Duman

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çukurova Havalimanı incelemesi sırasında kullandığı yerli üretim Ortimobil elektrikli golf aracı, Mersin-Tarsus 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 3 bin metrekarelik fabrikada Aky Teknoloji tarafından üretiliyor. Aky Teknoloji, yerli üretim Ortimobil ile sektörde öncü olmayı hedefliyor.

Aky Teknoloji Dijital Pazarlama Direktörü Emel Taşçı, "Türkiye'nin 58. Havalimanı olma özelliğini taşıyan Çukurova Havalimanı’nda yerli üretim golf aracımız Ortimobil’in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılması bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı," diyerek, 50 yıllık kuru gıda teknolojileri imalatı tecrübesini Ortimobil elektrikli golf araçlarıyla taçlandıran Aky Teknoloji'nin, köklü geçmişi ve yenilikçi yaklaşımı ile yerli üretim elektrikli taşıma aracı sektöründe de öncü olmayı hedeflediğini vurguladı.

Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi

Ortimobil’in yüzde yüz yerli sermaye ile kurulduğunu ifade eden Taşçı, elektrik gücü ile çalışan golf arabası modelleri ve 4 tekerlekli L7 standartlarında elektrikli motosiklet modelleri ürettiklerini belirtti. Taşçı, "Yüksek kalite batarya; tekerlek, amortisör gibi taşıyıcı ekipmanların dışında kalan şasi, karoser ve kompozit, ABS, alüminyum gövde gibi parçaların üretiminde ve yazılım teknolojisi ile montaj hizmetlerinde yerlidir. Yılda 100 adet elektrikli taşıt üretebilme kapasitesine sahip olan şirketimiz, çevre dostu teknolojisi ile oteller, fabrikalar, üniversiteler, hastaneler, tema parkları, tatil köyleri, havaalanları ve şehir hayatının içerisinde kendine yer edinmiştir," diye konuştu.

Yakın zamanda otonom modeli Orti Flex’i de piyasaya sunacaklarını belirten Taşçı, Ortimobil'in çevre dostu, elektrikli ve sürdürülebilir çözüm odaklı olduğunu vurguladı. Mersin'deki Ar-Ge ekibinin sürekli gelişen teknolojinin öncüsü olduğunu ifade eden Taşçı, "Alanında tecrübeli bir Ar-Ge ekibimiz var. Mersin'de sürekli gelişen teknolojinin öncüsüyüz. Yakın tarihte otonom modelimiz Orti Flex satışa çıkacak," dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çukurova Havalimanının açılışında elektrikli golf aracını kullanmasından gurur duyduklarını kaydeden Taşçı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın aracımızı kullanması bizler için inanılmaz bir motivasyon kaynağı oldu. Genç, dinamik ve başarılı ekibimizle dijitalleşen dünyada var olarak teknoloji ve inovasyonun öncüsü olmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kadri Duman