Seren SABUNCU

Uzun zamandır mecliste tartışmalara neden olan suya zam yapılması konusu mahkemeden geçti ve yüzde 25'lik zam faturalara yansımaya başlayacak. Cumhur İttifakı üyelerinin protesto edip katılım sağlamadığı olağanüstü meclis toplantısında suya zam talebi Millet İttifakı meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ)'nin Kasım ayı meclis toplantısında ÜFE/TÜFE baz alınarak suya zam yapılması teklifi kabul edilmiş, artı olarak yüzde 25 oranında zam yapılması teklifi ise mecliste sayı olarak çoğunlukta olan AKP ve MHP meclis üyelerinin reddetmesiyle meclisten geçmemişti. Akabinde Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer konuyu yargıya taşımıştı.

Henüz mahkeme kararı sonuçlanmadan 19 Haziran günü meclisi olağanüstü toplayan Başkan Seçer'e tepki veren çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakı meclis üyeleri Genel Kurul'a katılmadı. Bu nedenle çoğunluk sağlanamadı ve olağanüstü toplantı yapılamadı ve ertelendi.

Mahkeme kararı MESKİ'nin lehine sonuçlanması üzerine meclis olağanüstü yeniden toplandı. Dün tekrardan yapılan toplantıda çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı meclis üyeleri yeniden katılmayınca suya yüzde 25 oranındaki zam Millet İttifakı'nın oylarıyla meclisten geçti.

Editör: Haber Merkezi