Sağlık

Yıpranan saçları canlandırmak için şok eden yöntemler!

Soğuk havalar, yetersiz bakım, yanlış ürün kullanımı gibi pek çok sebep saçlarınızın yıpranmasına neden olabilir. Yıpranan saçlarınızı yeniden canlı görünümüne kavuşturmak için işte doğal yöntemler

Abone Ol

Saçlarımız doğal yağ yapısını kaybederek yıpranmaya başlayabilir. Soğuk havalar, yanlış bakım ürünleri, sık sık aşırı sıcak suda saç yıkamak gibi dış faktörlerin neden olduğu saç yıpranmasına karşı krem kullanma devri bitiyor.

Kimyasal içerikli saç bakım kremlerinin kullanımı saça zarar verebilir. Bunun yerine saç bakımında doğal yöntemleri tercih ederek saçlarınıza eski, canlı görünümünü yeniden kazandırabilirsiniz. İşte saçları canlandıran doğal yöntemler:

Zeytinyağı: Zeytinyağının içerisinde yer alan omega-3 yağ asidi besleyici ve onarıcı özellikler gösterir. Doğal bir saç bakım ürünü olan zeytinyağı ile saçlarınıza ihtiyaç duyduğu yağ ve nem oranını yeniden kazandırabilirsiniz. Saç köklerini besleyerek saçlarınızın hem daha canlı hem de daha uzun olmasını sağlayan zeytinyağını saç köklerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 

Avokado ve badem yağı: Avokado ve badem yağı ile hazırlayacağınız doğal saç kremi saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi sağlarken saç köklerini besler ve bu şekilde koparak dökülmelerin önüne geçer. Avokado ve badem yağı ile saçları besleyen doğal krem hazırlamak için ilk olarak bir adet olgun avokadoyu ezerek püre haline getirin. üzerine 6-7 damla kadar badem yağı ve 4 damla zeytinyağı damlatarak iyice karıştırın. Daha sonra köklerden uçlara masaj yaparak kremi açınıza uygulayın. 30 dakika saçınızı bu şekilde beklettikten sonra ılık su ile durulayın. 

Muz ve Hindistan cevizi yağı: İçerdiği doğal bileşenler ve antioksidan sayesinde muz saçların yıpranmasını önleyerek besler. Muz ve Hindistan cevizi yağı karışımı ile saçlarınızı besleyerek onarabilirsiniz. bu yöntemi kullanmak için 1 muzu ezin. Ezilmiş muzun üzerine 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı bal ilave edin. Karışım homojen hale gelene dek karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınıza köklerden uçlara masaj yaparak uygulayın. 1 saat kadar saçınızda beklettikten sonra ılık su ile saçınızdan çıkarabilirsiniz.

Elma sirkesi: Elma sirkesi saç köklerinde zararlı oluşumları temizler ve saça ihtiyaç duyduğu besini sağlar. Elma sirkesi ile saçları besleyebilirsiniz. Ancak güçlü asidik yapısı nedeni ile saçlara uygulamadan önce elma sirkesini seyreltmek gerekir. 1 çay bardağı elma sirkesi ile 1 çay bardağı suyu karıştırdıktan sonra çözeltiyi saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 40 dakika saçınızda beklettiğiniz çözeltiyi ılık su ile durulayarak saçınızdan çıkarabilirsiniz.