Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan 2 milyon 819 bin 362 aday için tercih dönemi bugün sona eriyor.

ÖSYM takvimine göre, tercih dönemi 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktı. Ancak ÖSYM, son gün olarak belirlenen 2 Ağustos’ta yaptığı duyuruyla bu sürecin 2 gün daha uzatılarak 4 Ağustos’ta sona ereceğini açıkladı.

TERCİHLER SADECE ELEKTRONİK ORTAMDA

Jandarma, Öğrencileri Siber Farkındalık Konusunda Bilgilendiriyor Jandarma, Öğrencileri Siber Farkındalık Konusunda Bilgilendiriyor

Adaylar, 1 milyon 58 bin 345 kontenjana yerleşebilmek için bugün 23.59’a kadar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerini yapabilecek. Adaylar, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapamıyor. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli sayılmıyor. Tercih işlemi, elektronik ortamda onay verdikten sonra sonlanıyor.

YKS tercihlerinde adayların 24 hakkı bulunuyor. Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulaması sürüyor.

DEPREMZEDE KONTENJANI BU YIL DA SÜRÜYOR

YKS tercihleri için bu yıl depremzede adaylar ve 34 yaşını doldurmuş kadınlar ile gazi ve şehit ailelerine özel kontenjan ayrıldı.

KAYITLAR 19-23 AĞUSTUS'TA

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak.

EK YERLEŞTİRME YAPILACAK

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak. 

Adalara eğitimcilerden birkaç maddelik temel uyarılar da yapılıyor.  

1. Bu yıl üniversiteye yerleştiğinizde ‘Ortaöğretim Başarı Puanları’nın (OBP) 2025’te yarı yarıya düşeceğini unutmayın.

2. Okumayacağınız bir bölümü kesinlikle tercih listenize almayın.

3. Puana değil başarı sırasına göre tercih yapın.

4. Tercih yapacağınız programların ve üniversitelerin kontenjan durumunu ve geçen yılın taban puanlarını kontrol

Kaynak: Haber Merkezi