Eğitim

YKS Tercihleri İçin Son Gün!

Üniversite adayları, tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden 2 Ağustos'ta (bugün) gece 23:59'a kadar yapabilecek.

Abone Ol

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitelere yerleştirme süreci için adayların tercih işlemleri bugün sona eriyor.

Adaylar, tercihlerinin kaydedilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen süreç doğrultusunda, ÖSYM'nin internet sitesinden işlemlerini tamamlayabilecekler.

Tercihler ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacak. Başvuru merkezlerinde veya posta yoluyla yapılan başvurular geçerli olmayacak.

BAŞARI SIRALAMALARINA DİKKAT EDİLMELİ

Bu yıl YKS tercihlerinde adaylar en fazla 24 bölümü tercih edebilirken, tıp, diş hekimliği, eczacılık, mimarlık, mühendislik, öğretmenlik ve hukuk gibi bazı programlar için başarı sıralaması koşulları devam ediyor. Adayların tercih yaparken ilgili kılavuzda belirtilen başarı sıralamalarına dikkat etmeleri gerekiyor. Örneğin, tıp programlarına yerleşmek isteyen adayların en düşük 50 bininci sırada olmaları gerekirken, diş hekimliği programları için bu sıralama en düşük 80 bininci olmalı.

ELEKTRONİK KAYITLAR 19-21 AĞUSTOS TARİHİNDE

Tercih başvurularının tamamlanmasının ardından, üniversiteler yerleştirme işlemlerini gerçekleştirecek ve sonuçları açıklayacak. Kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM'ye bildirilecek ve ek yerleştirme süreci başlayacak.

Merkezi yerleştirmede bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuruda bulunamayacaklar.