Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevlerinde yapılan son düzenlemeyle birlikte ücretlerdeki büyük artış, emekliler ve ilgili dernekler tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Çift kişilik odaların aylık ücreti, 3 bin 100 liradan 9 bin 300 liraya yükselirken, tek kişilik odaların fiyatı ise 3 bin 500 liradan 10 bin 600 liraya çıktı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, yapılan zammı "fahiş artışlar" olarak nitelendirerek, bu fiyat artışlarının derhal geri alınması gerektiğini belirtti. Ergün, "Emekli aylıklarının son derece düşük olduğu bu dönemde, kişi başı 3 bin 110 TL olan katılım payının yüzde 200 oranında artarak 9 bin 331 TL’ye çıkması, ne insafla ne de vicdanla bağdaşır" dedi.

Kazım Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlıların huzurevlerinde gerekli bakım ve hizmetleri alabilmesi için ödedikleri katkı paylarının yüzde 200 ila 260 oranında artırılmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Dar gelirli emeklilerin bu yüksek rakamları ödemekte zorlanacağını vurgulayan Ergün, "Emekli aylıklarının düşük olduğu bu dönemde, huzurevlerindeki katılım paylarının bu denli yüksek oranda artırılması, sadece mağduriyete yol açar" şeklinde konuştu.

Kripto Paralar Tetikte, Gözler ABD'de Kripto Paralar Tetikte, Gözler ABD'de

Ergün, bu artışların geri çekilmesi gerektiğini belirterek, yapılan zammın emekli vatandaşların devlete olan güvenini sarstığını ifade etti. Emeklilerin sosyal hizmetlerden yararlanabilme imkanlarının sınırlandığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi