İstanbul 48’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı vermişti. Sosyal medya platformu X'te açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de zorla getirme kararını doğrulamıştı. Açıklamaya ''Her cüppe giyen Yargıç değildir'' sözleriyle başlayan Celal Çelik, 'zorla getirme' kararının siyasi bir talimat olduğunu iddia etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ise X'te paylaştığı video ile bu karara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine karşılık verdi. 

“Dostlarım ne günlere kaldık… Erdoğan çıkmış, ‘Biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor’ diye beni şikayet ediyor. Bu da yetmiyor Saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan’ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe ekonomik kriz derinleştikçe Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunlarıyla CHP’lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır. Tek bir CHP’liyi Saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeyi bırak, derdin benleyse ben dimdik durmaya devam edeceğim. Beşli çeteye peşkeş çektiğiniz ihaleleri, yolsuzlukları, vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya ant içerim. Dün de bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için mücadele etmekten geri adım atarsam namerdim. Hodri meydan!” dedi.

Kararın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı.

Özgür Özel'in paylaşımı: 

Kılıçdaroğlu Hakkındaki 'Zorla Getirme' Kararı Kaldırıldı Kılıçdaroğlu Hakkındaki 'Zorla Getirme' Kararı Kaldırıldı

Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır.

Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı:

Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin. 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararı hukuki değil siyasidir. Bu süreçte Kemal Bey’in sonuna kadar yanındayız.

Kaynak: Haber Merkezi