Tuğçe Dokumacı

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Akdeniz Belediye Eşbaşkan adayları Av. Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan'ın çocuk dostu bir belediyecilik anlayışını benimseyerek, "Çocuk Dostu Belediye Başkanı Protokolü"ne imza attıklarını duyurdu. Koca, bu adımın, çocuk haklarını savunan halkçı belediyecilik anlayışının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ekran Başı Çalışanlarına Göz Sağlığı Tehdidi: Korumanın Yolları Ekran Başı Çalışanlarına Göz Sağlığı Tehdidi: Korumanın Yolları

Milletvekili Koca, "Mersin Akdeniz'de çocuk haklarını en önde savunacak ve çocuk odaklı belediyeciliği inşa edecek iki eş başkan var: Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan." diyerek adayların bu önemli adımıyla çocuk dostu bir yönetim anlayışının temellerini attıklarını belirtti. Bu protokol, çocukların eşit, özgür, sağlıklı ve mutlu yaşadığı kentler oluşturmayı hedefliyor.

Koca'nın vurguladığı gibi, "Çocuk dostu kentleri birlikte inşa edeceğiz." sözü, Akdeniz'de çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikaların ön planda tutulacağının ve çocuk merkezli bir belediyecilik anlayışının benimseneceğinin altını çiziyor. Bu protokol, çocukların sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak projelerin hayata geçirilmesini amaçlıyor.

G J Vs Fy1 X Q A A9R 7

Kaynak: İmece Gazetesi