Kadri Duman

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İl Başkanı Taner Işıkbay, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güran Dinçer, Toroslar adayı Sultan Aydoğan, ve Yenişehir adayı Faik Tok gazetemize ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundular.

EKMEN, “SEÇMENDEN İYİ BİR KARŞILIK ALIYORUZ”

Vekil Ekmen yerel basının önemine dikkat çekerek, Mersin’in sorunlarını gündeme getirmeye gayret ettiğini fakat bunu yerel basın aracılığıyla gündem yapılacağına vurgu yaparak, “Yerel basının gücü çok önemli. Partimizin, sizin gazetenizde yer bulması çok kıymetli” dedi.

Yerel siyaset konusuna değinen Ekmen, “Mersin’in bir siyasi tablosu var. Bu siyasi tabloda bizim adaylarımız, partimize, genel başkanımıza ve mersine duydukları inanç ve güvenle bizim mesajımız seçmene ulaştırmaya talip oldular. Ve bu 20 Şubat’tan bu yana yaklaşık 40 gündür devam eden kampanyada da hem ittifak siyasetine sıkışmış seçmenden çok güzel bir geri dönüş, hem de adaylarımızın kendi kişisel hikayeleri nedeniyle seçmenle güçlü temas noktaları olduğunu gördük. Deva partisi olarak bu seçimde ilk defa logomuzla giriyoruz. Türkiye genelinde DEVA partisinin yerleşik partilerle yarışmıyoruz, yani CHP ile dem parti ile AK Parti yarışmıyoruz ama logosunu ilk defa koyan veya yeni kurulmuş Zafer Partisi, Yeniden Refah hatta İYİ Parti gibi partiler karşısında DEVA’nın da bir oy alması gerektiğine inanıyoruz. Seçmenin siyasete kızgınlığı var. Hem ekonomik sıkıntılardan dolayı iktidara hem de ana muhalefetteki kongre savaşları nedeniyle. Biz de seçmene Ali Babacan’ın partisi DEVA Partisi var. Ve seçmenden iyi bir karşılık alıyoruz” diye konuştu.

Mezitli'de Yol Kapatma Çalışmaları Başlıyor Mezitli'de Yol Kapatma Çalışmaları Başlıyor

IŞIKBAY, “MERSİN’DE BİR ŞEYLERİN YANLIŞ GİTTİĞİNİ BİLİYORUZ”

İl Başkanı Taner Işıkbay ise, “Mersin’de bir şeylerin yanlış gittiğini bildiğimiz için burada liyakatin ve adaletin daha üst düzeyde olmasını istediğimiz için bir yola çıktık. Adaylarımızın Mersin’de çok iyi şeyler yapacağına olan inancımız tam. Yetki verildiği takdirde adaylarımızın üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.

DİNÇER, “GENÇLERİMİZİN ÜMİDİNİ, YAŞLILARIMIZIN YAŞAM KEYFİNİ ÇALDILAR”

Siyasette bir geçmişi olmadığını söyleyen Güran Dinçer ise “Siyasi bir geçmişim var ama siyasete DEVA Partisi ile  başladım. Geldiğimiz noktada sadece AKP iktidarını değil, Muhalefet partilerin de sorumlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü iktidar ne kadar yapmaya çalıştığı şeyler carsa muhalefetin bunu engellemesi gerekiyordu. ‘beceremiyorum’ diye bir şey yok. Gençlerin ümitleri çalındı, yaşlıların yaşam keyfini çaldılar. 10 bin lira emekli maaşıyla nasıl geçinilir? Uzun süredir devam eden bir kriz dönemindeyiz ve bunun nereye gideceğini de bilemiyoruz. Yani bir iyileşme dönemi de görünmüyor dolayısıyla faiz nereye gidecek, ülke nereye gidiyor bilinmiyor. Deva patisi olarak diyoruz ki, biz yaşlılara yaşam keyfi olmak istiyoruz. Biz ticaretle uğraşanların plan projeksiyon yapabileceği bir siyasi ortamın yaratılması gerektiğini düşünüyoruz. Ve çalışan kesimimizin emekçiler ve beyaz yakalılarla birlikte kıymetli olduğunu, ‘gidersen git’ denilmeyecek kişiler olduğunu biliyoruz. Hamaset yapmıyoruz. Bizim yaptığımız şey rasyonellikte, bilimin içerdiği siyaset yapmaya çalışmak. Umarın bunları seçmenlere aktarabiliriz. Umarım diyoruz çünkü ulusal basında yer bulamadığımız için bunları aktarmakta eksik kalıyoruz” dedi.

TOK, “YENİŞEHİR SÜRPRİZ OLACAK”

Yenişehir adayı Faik Tok, Yenişehir’de bir sürpriz beklediğini söylerken olumlu tepkiler aldıklarının da altını çizdi. Tok, 31 Mart seçimlerinde genel olarak sandığa gitmeme oranın yüksek olacağını söyledi.

EN ÇOK KADIN ADAY SAYISI DEVA’DA

Toroslar adayı Sultan Aydoğan ise, DEVA Partisi’nin en çok kadın aday çıkarttığının altını çizerek, “Toroslar’da, kadın başkan özlemi gördüm. Başta kadınlar olmak üzere çok iyi tepkiler alıyoruz” dedi.

D E V A A

Kaynak: İmece Gazetesi