Mersin'de Kadınlara Bağlama Kursu Mersin'de Kadınlara Bağlama Kursu

Etkinlikler kapsamında 14 ülkeden 350 çocuğun yanı sıra Ankara ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Hatay’dan gelen çocuklar kentin farklı yerlerindeki alışveriş merkezlerinde gösteri sundu. Birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan ve kültürlerarası dostlukların pekişmesini sağlayan festival, renkli atmosferiyle 7’den 70’e herkese unutulmaz anlar yaşattı. Dans gösterileriyle başta çocukların yanı sıra ailelerin keyifli vakit geçirdiği festival alanları görsel şölene dönüştü.

14 ülkeden gelen dans toplulukları gösteriler sundu
Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ceren Sergen, gösterilerle ilgili bilgi vererek, 'Etkinliklerimiz alışveriş merkezlerinde aynı anda başladı. 14 ülkeden gelen dans toplulukları gösteriler sundu" dedi. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamayı amaçladıklarını belirten Sergen, "Hepimiz Mersin’de toplandık. Hem Mersin’in de tanıtımı, hem yurt dışından gelen çocukların Mersin’i, Mersinli çocukların da yurt dışından gelen çocukları tanıması açısından güzel bir etkinlik oldu" diye konuştu.

Çocuklar doyasıya eğlendi
Etkinliğe çocuğuyla katılan Emel Sel, her 23 Nisan’da bu tür kutlamaların devamını istediklerini belirtti. Çocuklar hem eğlendiğini hem de kültürel kaynaşma yaşadığını ifade eden Sel, "Coşkulu ve güzel etkinlik oldu. Çocuklarla birlikte aynı heyecanı yaşayıp çocukluğumuza döndük" diye konuştu.
Medine Kurtçelik de etkinliklerde 7’den 70’e herkesin eğlendiğini kaydetti.
Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu’nda okuyan öğrencilerden 10 yaşındaki Betül Yılmaz, mutluluğunu dile getirirken, aynı okulda okuyan ve halk dansları topluluğunda yer alan 11 yaşındaki Betül Akyürek de etkinlikler sayesinde eğlendiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA