Dünyanın önde gelen bilimsel dergilerinden Addiction'da yayınlanan bir araştırma sigaranın yeni bir zararını da gözler önüne serdi... 

Danimarka'nın başkentindeki Kopenhag Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, sigara içen bireylerin verilerini inceleyerek dikkat çekici bulgulara ulaştı. 

Yaz Ayları Yaklaşıyor Haşerelere Dikkat! Yaz Ayları Yaklaşıyor Haşerelere Dikkat!

Üniversite bünyesinde doçent doktor olarak görev alan German Carrasquilla, sigara içmenin göbek yağını artırdığını tespit etti. Yayınlanan araştırmayı yürüten bilim insanı, "Sigara içmenin diğer sosyoekonomik konum ve alkol kullanımı gibi durumlardan bağımsız olarak yağlanmaya sebep olduğunu söyleyebiliriz. Bu araştırma, sigaraya başlanması ve sigara içilmesinin bel-kalça oranlarına göre belde yağlanmayı artırdığını ortaya çıkardı. Daha sonra daha derinlemesine yapılan incelemeler sonucunda artan yağ türünün derinin hemen altındaki yağdan ziyade daha çok iç organlardaki yağ olduğunu bulduk" dedi. 

Sonuçlar, sigaranın karın bölgesinin derinliklerinde "viseral yağ" birikimine yol açtığını ve bunun da daha yüksek kalp hastalığı, diyabet, felç ve bunama riskiyle bağlantılı olduğu hatırlatıldı. 

Viseral yağın görülmesinin zor olduğu belirtilirken düz bir karına sahip olan bireylerde bile bu yağın olabildiği aktarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi