Hafta sonu planlarınızı bozabilecek bir hava durumu geliyor! Meteoroloji uyarıda bulundu ve Türkiye'ye doğru Balkanlar'dan gelen bir hava sisteminden etkileneceğimizi belirtti. Ülke genelinde hava sıcaklıklarında ani değişiklikler olabilir. Edirne'den başlayacak olan bu hava durumu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerini etkisi altına alacak.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Hafta sonu Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı hava uyarısını veren Meteoroloji Bey, batı-kuzey ve iç bölgeler başta olmak üzere yurdun büyük bölümünün etkileneceğini söyledi. Dünya genelinde, mevsim normallerinin dışında olan dengesiz hava koşulları yaşanıyor. Ülkemizde de hava sıcaklıklarında artış devam ederken, meteoroloji yeni bir uyarıda bulundu.

Adana’nın Çöplük İsyanı: "Halk Sağlığını Tehdit Ediyor" Adana’nın Çöplük İsyanı: "Halk Sağlığını Tehdit Ediyor"

Meteoroloji kaynakları, Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını belirtiyor. Bu hava durumu, başta batı, kuzey ve iç bölgeler olmak üzere ülkenin büyük bir kısmını etkisi altına alacak.Beklenen soğuk ve yağışlı hava, ülkenin farklı bölgelerinde etkili olacak. Cuma gecesi itibarıyla Edirne'den başlayacak olan bu soğuk hava dalgası, Türkiye genelinde sıcaklık düşüşüne ve yağışlara neden olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi