Tuğçe Dokumacı

USART Derneği, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nü "Kelebeğin Düşü" temalı online bir sergiyle kutluyor. Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve Sağlık Eko Turizm Derneği olarak bilinen USART, bu özel gün kapsamında dünya çapından sanatseverleri ve sanatçıları bir araya getiriyor. Kurucu Başkan Hülya Gülmez, Goethe'nin "İnsan her gün hoş bir şarkı dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir resme bakmalı ve mümkünse aklı başında birkaç söz söylemelidir ki, dünyevi kaygılar Tanrı’nın insan ruhuna aşıladığı güzel duygusunu silip yok etmesin." sözleriyle tüm sanat dostlarını selamladı.

USART, sanatı ve sanatçıyı korumak, yüceltmek ve çağdaş sanatın gelişimini genç nesillere aktarmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. Dernek, sanatın evrenselliğini ve kültürler arası köprü kurma gücünü vurgulayarak, sanatın sadece estetik bir zevk olmadığını, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir diyalog aracı olduğunu hatırlatıyor.

99Eda716 81A9 4E3D 93F5 C954892F421C

MEÜ Öğrencilerinden Hatay İçin Tiyatro Gösterisi MEÜ Öğrencilerinden Hatay İçin Tiyatro Gösterisi

Dünya Sanat Günü'nün, Rönesans döneminin efsanevi ismi Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan'da kutlanması, bu özel günün sanat tarihindeki önemini daha da artırıyor. 2011 yılında Meksika'nın Guadalajara kentinde yapılan UNESCO'nun resmi partneri International Association of Art'ın 17. Genel Kurulu'nda Türkiye Ulusal Komitesi'nin önerisiyle Dünya Sanat Günü olarak ilan edilmesi, bu tarihin seçilmesindeki ana etken oldu.

"Kelebeğin Düşü" sergisi, 13 farklı ülkeden katılan 36 sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Bu kapsamlı sergi, ulusal ve uluslararası alanda tanınmış birçok sanatçının katılımıyla, sanatın birleştirici gücünü ve çeşitliliğini ön plana çıkarıyor. USART Yönetim Kurulu olarak düzenlenen bu özel sergiye katkıda bulunan tüm sanatçılara teşekkürlerini sunuyor.

C105A048 3Ff1 4140 9B1B 4F98444A5D52

"Kelebeğin Düşü" sergisi, sanatın farklı disiplinlerinden eserleri bir araya getirerek, sanatın dönüştürücü ve iyileştirici gücüne dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu sergi, sanatın insan ruhundaki yerini vurgulayan ve sanatın evrensel dilini konuşan herkes için açık bir davetiye niteliğinde. Dünya Sanat Günü, USART Derneği'nin düzenlediği bu etkinlikle bir kez daha sanatın toplumsal ve bireysel hayattaki değerini kutluyor.

67C2C4Db 63Af 42Cb 838E 794387296559

Kaynak: İMECE GAZETESİ