Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatına birbirinden değerli eserler armağan eden yazarlardan ‘Murat Gülsoy’ ile ‘Ayfer Tunç’u ağırladı. 2013 yılından bu yana edebiyatseverlerin karşısına ‘Diyaloglar’ serisi ile çıkarak farklı yazarlar üzerine sohbet eden yazarlar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı organizasyonunda Kongre ve Sergi Sarayı’nda edebiyat tutkunları ile bir araya geldi.

Edebiyat severlerin ilgiyle takip ettiği ‘Diyaloglar’ serisinin bu bölümünde yazarlar; aslen Ukrayna kökenli olan Brezilyalı yazar Clarice Lispector’un ‘Yıldız Saati’ kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirerek, kendi bakış açıları üzerinden kitap hakkında değerlendirmelerde bulundu. Etkinliğin bitiminde ise okurlarının kitapları imzalandı.

“Büyükşehir’in kültür ve sanat hizmetleri kentin her noktasına yayılıyor”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Murat Gülsoy ve Ayfer Tunç’un uzun yıllardır yapmış olduğu ‘Diyaloglar’ programını Mersin’de edebiyatseverlerle buluşturduklarını söyleyerek, “Çok güzel bir katılım oldu. Yazarlarımız kitabı bize çok güzel aktardılar. Etkinlikte imza günü de gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat hizmetleri, bu şekilde kentin her noktasına yayılıyor” dedi.

“Mersin’in çok güçlü bir edebiyat altyapısı var”

Yazar, editör ve senarist Ayfer Tunç, etkinliğe katılımın oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Çok coşkulu ve değerli bir seyirci topluluğu vardı. Salon dolmaz diye düşünmüştüm, ama doldu. Mersin’in çok güçlü bir edebiyat altyapısı var” sözlerine yer verdi. Mersin’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Tunç, Mersin Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu etkinliğin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini vurgulayarak, “Her ne kadar dijital dünya büyük bir açığı kapatıyor gibi sanılsa da, bu tıpkı bir ülkeyi fotoğraflarından görmek gibidir. Oraya gittiğiniz zaman bambaşka bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla, okurlarla canlı söyleşi yapmak ve bir arada olmak çok etkileyici bir şey” şeklinde konuştu.

Teknolojik Atıklar Geri Dönüşüm İle Giysiye Dönüştü Teknolojik Atıklar Geri Dönüşüm İle Giysiye Dönüştü

“Diğer belediyelerin de bu uygulamayı örnek alması gerekir”

Akademisyen ve yazar Murat Gülsoy ise, etkinliğin kendisi için çok keyifli geçtiğini ifade etti. ‘Diyaloglar’ serisinin Mersin’de yaptıkları bölümüyle ilgili konuşan Gülsoy, en kalabalık ve en büyük salonlardan birinin Mersin’de olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda yapılan 2. Tarsus Festivali’ne de katıldığını aktaran Gülsoy, “Ben ilk kez gelmiştim ve çok da sevdim. Burada çok sevdiğimiz dostlarımız da var. Yazar arkadaşlarımızla dostluklarımız da gelişiyor. Burada olmak çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Özellikle son yıllarda belediyelerin, vatandaşların kültürel hayatını son derece yakından belirleyen kurumlar olduğunu belirten Gülsoy, “Merkezi yönetimlerin sizin taleplerinizi karşılaması, fark etmesi uzun zaman alıyor. Başka şehirlerin, başka belediyelerin de bu uygulamayı örnek alması lazım. Bir de bu yayılan bir şey. İyilik de yayılır, bulaşıcıdır ve özendiricidir. Bu yüzden Mersin Büyükşehir Belediyesini kutluyorum” dedi.

Edebiyat tutkunları etkinliği ilgiyle takip etti

Etkinliği çok beğendiğini söyleyen katılımcılardan Yağmur Bozdoğan, “Diyaloglar’ı çok keyifli buldum. Bu etkinliklerin oldukça verimli olduğunu düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu konuda çok iyi çalışıyor” diye konuştu.

Katılımcılardan Yıldız Alaylı da ‘Diyaloglar’ın koyu bir sıkı takipçisi olduğunu söyleyerek, “2 önemli yazarımızın arasındaki uyum çok güzeldi. Dostlukları da çok eskiye dayandığı için, o muhabbetin içine sizi kolaylıkla alıyorlar ve çok donanımlı oldukları için de etkinlikten çok fazla bilgi ile ayrılıyorsunuz. Mersin Büyükşehir Belediyesinin, güneyin incisi bir şehri bu etkinliklerle, halkla buluşturması çok güzel” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA