Ekonomi

2025'te Asgari Ücret Neye Göre Belirlenecek? İşte Enflasyon ve Zam Beklentisi

2025 asgari ücretin belli olmasına günler kala milyonlarca vatandaşın merak ettiği tek şey asgari ücret zam oranının neye göre belirleneceği. İşte uzmanından enflasyon ve büyüme rakamlarına göre asgari ücretin zam oranı…

Abone Ol

Milyonlarca çalışan 2025 yılı için belirlenecek yeni asgari ücrete kilitlendi. Yıl sonuna adım adım yaklaşılırken gözler hükümet, işçi ve işverenin aynı masada olacağı kritik Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevrildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP toplantısında asgari ücretin neye göre belirleneceği konusunda net konuşmamıştı. Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da hükümete yazdığı açık mektupta asgari ücrete ara zam yapılmasının enflasyon görünümüne negatif etkisi olacağını belirtmişti. Ancak tüm bunlara rağmen enflasyon yüksek seyretmeye devam etti. Komisyonun asgari ücret belirleme çalışmalarında takvim henüz netleşmedi. Ancak yeni asgari ücretin ne olacağı, nasıl belirleneceği, ara zam olmadan yüksek bir zammın hedeflenip hedeflenmediği de merak konusu. Yeni yıla yaklaşılırken uzmanlar ekonomik veriler ışığında yapılacak zam oranı ile ilgili tahminlerde bulunmaya devam ediyor.