32. İstanbul Onur Haftası tarafından düzenlenen 22. İstanbul Onur Yürüyüşü bugün saat 15.30 civarı Kadıköy’deki Bağdat Caddesi’nde başladı.

LGBTİ+’lar, Onur (haziran) Ayı boyunca neredeyse tüm etkinlikleri yasaklandığı için yürüyüşün rotasını güvenlik gerekçesiyle duyuramasalar da alternatif ve yaratıcı yöntemlerle bir araya gelmeyi başardı.

Yürüyüşe Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CŞMD) ve SPoD Derneği gözlemci olarak katıldı.

32. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, kitlenin güvenliği için bayraklarını bırakarak dağılma uyarısı yaptı. Yaklaşık 10 dakika süren eylem, basın açıklamasının ardından Bağdat Caddesi’nde yapılan kısa yürüyüşle son buldu. Eyleme son anda gelen polis, ara sokaklarda LGBTİ+ arıyor.

Eyleme katılan on beş kişi gözaltına alındı. Polis, sitelerin bahçelerine ve ara sokaklara girerek gözaltı yapmaya çalışıyor.

32. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, gözaltı durumunda aranabilecek numaraları paylaşmıştı.

Ülkü Ocakları Yöneticileri, Eski Ülkü Ocakları Başkanlarını Hedef Aldı Ülkü Ocakları Yöneticileri, Eski Ülkü Ocakları Başkanlarını Hedef Aldı

Bağdat Caddesi üzerindeki Chackra binasından gökkuşağı bayrağı sarkıtıldı.

Kaynak: Haber Merkezi