ABD'nin New York eyaletinde polislerin, elindeki sahte bir silahla kaçan 13 yaşındaki bir çocuğu vurarak öldürdüğü açıklandı. Polisin açıklamasına göre, polis memurları, cuma gecesi Nyah Mway ve 13 yaşındaki bir başka çocuğu, Utica'da hırsızlık yaptığı iddia edilen iki kişiye ilişkin tarife uydukları gerekçesiyle durdurdu. 

BBC'nin aktardığına göre, polis memurları çocukları sorgulamaya başladığı sırada Nyah Mway koşarak kaçmaya başladı, polis ve çocuk arasında kovalamaca yaşandı. Utica Emniyet Müdürü Mark Williams, polisin çocuğun elinde 'silah gibi duran bir şey' gördüklerini belirtti. Bir polis, çocuğu yere yatırdı. 'Yerdeki boğuşma devam ederken' bir başka polis memuru tek bir kurşunla çocuğu göğsünden vurdu. Çocuğa olay yerinde ilk yardım yapıldı. Mway daha sonra kaldırıldığı Wynn Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

'POLİS MEMURLARI, ONU TRAJİK BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜ'

Polis, 29 Haziran Cumartesi gecesi, olaya karışan polis memurlarının üzerlerindeki kameraların kayıt altına aldığı görüntüleri paylaştı. Söz konusu video görüntüsü, çocuğun ailesinin de katıldığı basın toplantısında Utica Emniyet Müdürü'ne tepki gösterilmesinden kısa bir süre sonra yayınlandı. Hayatını kaybeden çocuk için yüzlerce kişinin katıldığı bir tören de düzenlendi. Midtown Utica Toplum Merkezi Direktörü Kay Klo, burada yaptığı konuşmada, Mway'ın 'polis memurları tarafından trajik bir şekilde öldürüldüğünü' söyledi. Bu esnada anma törenine katılan diğer kişiler de 'Adalet' çağrısında bulundu. 

Sükunet çağrısında bulunan Utica Belediye Başkanı Michael Galime ise "Bu durumun ağırlığının farkındayız ve bunun her bir parçasının anlaşıldığından emin olmak istiyoruz" dedi.

POLİS VE SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile Görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile Görüştü

Polisin yayınladığı video görüntülerinde, 13 yaşındaki çocuğun polisin sahte olduğunu belirttiği bir silahı polislere doğrulttuğu görüldü. Bu esnada polis memurları birbirlerine 'Silah' diye bağırdı. Polis, memurların gerçek bir silah gördüklerine inandıklarını ancak silahın daha sonra sadece küçük toplar atabilen Glock 17 tipi silahın sahte bir versiyonu olduğunun anlaşıldığını aktardı. Olaya karışan üç polisin yakınlarda yaşanan iki hırsızlık olayıyla ilgili çalışmalara yardımcı olmak için devriyede olduğu belirtildi. 

Bu vakalardan birinde, 27 Haziran tarihinde, iki şüpheli erkek ellerindeki siyah bir ateşli silahla hırsızlık yapmış, bu kişilerin birinin Asyalı bir erkek, diğerinin 'koyu tenli' bir erkek olduğu, birinin yaya, diğerinin bisikletle gezdiği belirtilmişti. Yetkililer, iki çocuğun bu vakayla bağlantılı olarak dile getirilen bilgilere dayanarak durdurulduğunu söyledi. Olayla ilgili polis ve savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 

Kaynak: Haber Merkezi