ABD ordusu, Suriye'deki iki noktayı vurduğunu açıkladı. ABD, hedef alınan tesislerin İran ve onunla bağlantılı gruplar tarafından kullanıldığını söyledi. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, son zamanlarda Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yapılan saldırıları hatırlatarak, hedeflere yaptıkları saldırıların "meşru müdafaa" olduğunu söyledi. 

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, günlerdir yakıtın tükendiğine dair çağrılar yapılmasına rağmen Gazze'ye yardımın "damladığını bile söylemenin zor olduğunu" ifade etti.

Avrupa Birliği liderleri, İsrail ve Hamas arasındaki savaşa, Gazze'ye yardım sokulması için "ara verilmesini" istedi. 

Gazze'deki yardım kurumları, yakıt rezervleri tükendiği için bölgedeki faaliyetlerini ciddi anlamda azalttıklarını duyurdu. 

Hamas, İsrail'in 7 Ekim'den sonra yaptığı hava saldırılarında 50 kadar rehinenin öldürüldüğünü söyledi.

07.20 | ABD'li yetkililer: Suriye saldırı ile İsrail arasında koordinasyon yok

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

BBC'nin aktardığına göre ABD'li yetkililer, Suriye'ye yapılan saldırıyı İsrail ile koordine etmediklerini ve İsrail'in saldırı hakkında bilgisi olmadığını söylediler. 

06.47 | ABD'li yetkililer: Suriye'deki saldırılar İran silah depolarını vurdu

ABD'li yetkililer, vurulan hedeflerde İran güçlerinin silah depoladığını söyledi. 

05.45 | ABD ordusu, Suriye'nin doğusundaki tesisleri vurdu

ABD, Suriye'de İran ve ona bağlı gruplar tarafından kullanıldığını belirttiği iki tesisi vurdu. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıların "meşru müdafaa" kapsamında Irak ve Suriye'deki ABD personelini korumak için yapıldığını belirtti. 

"ABD'ye yapılan İran destekli saldırılar kabul edilemez ve durmak zorunda. İran saklanıp, askerimize yapılan bu saldırılardaki rollerini reddetmek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz" diyen Austin, "İran'ın piyonları" ABD güçlerine saldırmaya devam ederse daha sıkı önlemler alacaklarını belirtti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ