Ahmet Sütcü

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, görevdeki 5 ayı değerlendirdikleri basın toplantısında kayyum iddiaları, güncel borç durumu ve personel yapısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yapılan basın toplantısında, seçim sonuçlarını kabullenmeyen kesimler tarafından belediyeye kayyum atanacağı yönünde asılsız iddiaların ortaya atıldığını belirtti.

Eğitim Dönemi Tasarrufu Getirdi Eğitim Dönemi Tasarrufu Getirdi

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, seçim sonuçlarını hazmedemeyip kapı kapı gezerek kayyum dilenen kişiler olduğunu söyledi.

Hoşyar Sarıyıldız, "Kayyum hayali kuran, hakkımızda kamuoyu nezdinde algı oluşturup asılsız haberler servis eden bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Bizim, kayyum gibi bir gündemimiz yok. Bütün faaliyetlerimiz halkçı şeffaf, demokratik ve kapsayıcı bir belediyecilik anlayışıyla yürütülmektedir. Hukuk dışı, yasa ve mevzuat dışı hiçbir uygulamaya müsamaha gösterilmedi, bundan sonra da gösterilmeyecektir. Belediyemizin her türlü görevlendirme ve atamaları; ilgili birimlerle tartışılarak eş başkanlar tarafından değerlendirilmekte ve benim tarafımdan gerçekleştirilmektedir. Yaratılmak istenen algıların karşısında halkımız, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri en başta olduğu gibi bizlerin yanında durmuş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız her zaman yanımızda durmuş ve destek mesajları vermişlerdir. Dolayısıyla Mersin halkı, bir bütün olarak demokrasiye sahip çıkmış, gerek içeriden, gerek dışarıdan kayyum hayalleri kuranların bu konudaki hayalleri suya düşmüştür" ifadelerini kullandı

“5 GÜNDE 42 MİLYON TL FATURA VE BORÇ GİRİŞİ YAPILMIŞ”

Belediyenin güncel borç durumu ve personel yapısı hakkında da bilgi veren Sarıyıldız, 1 Ocak – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında belediyenin 523 milyon 646 bin TL gelir elde ettiğini, aynı dönemdeki giderlerin ise 873 milyon 883 bin TL olduğunu açıkladı. Ayrıca, seçim sonrası belediyenin borcunun 42 milyon TL arttığını ifade etti.

Eş Başkan Sarıyıldız, “Görüldüğü üzere sadece son 7 aylık dönemde gelirimiz ile giderimiz arasındaki fark (eksi) 350 milyon 237 bin TL’dir.  Belediyemizin 1 Ocak ile 31 Mart 2024 arası 652 milyon 748 bin TL borç varken ve sadece 31 Mart ile 5 Nisan 2024 yani mazbata günü arası 42 milyon TL’lik bir fatura ve borç girişi olmuştur. 1’inci aya ait faturayı; seçimi kazandığımız günden hemen sonrasına keserek borçlarının 42 milyon TL tutarını az göstermişler. Bu ağır tablo nedeniyle; hem belediyemizin borç ve faiz yükünü hafifletmek, hem de halkımıza sözünü verdiğimiz hizmet ve projeleri hayata katmak; yanı sıra özveriyle çalışan belediyemiz personeli arkadaşlarımızın özlük durumlarını iyileştirmek için birtakım taşınmazları satmak zorunda kalacağımızı açıkça ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Toplu İşten Çıkarma Yapmadık"

Eş Başkan Sarıyıldız, belediye personeliyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Eş Başkan Sarıyıldız, göreve geldikten sonra toplu işten çıkarma yapmadıklarını, fakat işe hiç gelmeyen 3; disiplin kuruluyla 8, mahkeme kararıyla da 1 olmak üzere toplam 12 kişinin belediye ile ilişiğinin kesildiğini, 16 personelin istifa ettiğini, 11 kişinin emekli olduğunu mahkeme kararıyla 1 personelin çıkışının verildiğini sözlerine ekledi. 

Sarıyıldız, “Yerel seçimlerin ardından aylarca işe gelmeyen, rapor üstüne rapor alıp aylardır hiç çalışmayan kimi personelimiz de var” diyen Eş Başkan Sarıyıldız; “Bazı personelimiz ise görevlendirme ve birim değişikliğine rağmen görev yerine ya hiç gitmemiş veya kendisine verilen işi-görevi yapmayacağını söylemiştir. Seçim sonuçlarını hazmedemediği anlaşılan, kayyım hayali kuran, bizlere karşı siyasi tavır almaya çalıştığı görülen kimi çalışanların bu yola girdiğini açıkça söylemek zorundayız” dedi.

"Kadınlar Her Ay Regl İzni Kullanabilecekler"

Nuriye Arslan, diğer Eş Başkan, ise belediye çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik adımlar attıklarını ve kadın çalışanlar için özel izin hakları getirdiklerini söyledi.

Arslan, kadın çalışanların 25 Kasım Şiddete Karşı Mücadele Günü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde izinli olacaklarını ve her ay regl izni kullanabileceklerini belirtti.

Kaynak: Ahmet Sütcü