Ali Babacan’ın evinde gerçekleşen görüşmede, DEVA ve Gelecek Partisi’nin TBMM’de ortak grup kurma ve birleşme formülleri ele alınıyor.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün akşam yemek yiyeceğini yazdı.

Parti kaynakları birleşme, ortak grup kurma gibi tüm tartışmaların görüşmenin gündeminde olacağını açıkladı.

ÖNCE AÇIKLAMA SONRA GÖRÜŞME

Gelecek Partisi hafta başında Parti Başkanlık Kurulunu toplamış, daha sonra da bugün yapılacak Parti Yönetim Kurulu toplantısında yeni döneme dair yol haritasının istişare edileceğini, toplantıda alınacak kararın kamuoyuna yazılı olarak açıklanacağını duyurmuştu. Parti kaynakları toplantının bugün yapılacağını, planlandığı gibi görüşme öncesinde de yazılı açıklama yapılacağını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasında devam eden bir görüşme trafiği var. Bu görüşme trafiğinin amacı da iki parti arasında bir birleşmenin mümkün olup olmayacağı. Süreç devam ettiği için bu sürecin detayları ile ilgili bugünden bilgi vermemizin, fikir ortaya koymamızın doğru olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla biz olumlu bakıyoruz sürece, birleşme sürecine ama süreç devam ettiği için olur mu, olmaz mı, ne zaman sonuçlanır, bununla ilgili bugünden bir şey söylememiz mümkün değil" demişti.

BİRLEŞME GÜNDEMDE, PARTİ İSMİ DEĞİŞEBİLİR

Edinilen bilgiye göre iki parti arasındaki görüşmelerde DEVA Partisi tüzel kişiliğinde birleşme önerisi ele alınıyor. Birleşmeye sıcak bakılması durumunda uzlaşmayı kolaylaştırmak için parti isminde değişikliğin de gündeme alınabileceği kaydediliyor.

DAVUTOĞLU’NUN ADAY OLMAK İSTEDİĞİ İDDİASI

İki parti arasındaki ön temaslarda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin gündeme geldiği ancak bunun DEVA Partisi’nce kabul görmediği, bu tutumun da görüşmeleri tıkadığı iddia edilmişti. Parti kaynakları Davutoğlu ya da bir başka kişinin adaylığına rezerv konulmadığını, sadece erken bir aday belirleme sürecinin sancılarına dikkat çektiklerini dile getirdiler. Aday kararı verilirken hem AK Parti hem de CHP’nin adaylarının da görülmesi gerektiğini kaydettiler. Parti kaynakları bu konudaki kararların birleşme sonrası oluşacak yeni yönetim kurullarına bırakılmasının doğru olacağını ifade etti.

DAVUTOĞLU ONURSAL BAŞKAN OLABİLİR

İki partinin birleşmesi durumunda Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun onursal başkan olabileceği de konuşuluyor. DEVA Partililer Davutoğlu’nun bu yönde bir talebi olursa kabul göreceğini söyledi.

İYİ Parti'den İstifa Eden Belediye Başkanı CHP'ye Katıldı İYİ Parti'den İstifa Eden Belediye Başkanı CHP'ye Katıldı

BİRLEŞME HEMEN GERÇEKLEŞİR Mİ?

Birleşme görüşmelerinde yer alan yetkililer iki liderin bir araya gelmesinin çok önemli olacağını, ancak kararın bir görüşmede çıkmayacağını söyledi. İki liderin görüşmesi gerçekleşirse, bu görüşmenin sonuçlarına göre iki parti heyetleri daha detaylı çalışmalar için bir görüşme trafiği yürütecek.

Kaynak: Haber Merkezi