Antalya'da Onur Haftası kapsamında LGBTİ+ İnisiyatifi tarafından açıklama yapılmak istendi. Ancak açıklamaya polisin müdahalesi sonucu 4 kişi gözaltına alındı.

Antalya Valiliği'nin Onur Haftası kapsamında LGBTİ+ içerikli her türlü açıklama gösteri ve yürüyüşü yasaklamasını gerekçe gösteren polis, LGBTİ+ İnisiyatifinin Attalos Meydanı'nda açıklama yapmasına müdahale etti.

4 Kişi Gözaltında

Gazete Grafiti'nin haberine göre; basın açıklamasının anayasal bir hak olduğunu vurgulayan eylemciler, açıklama yapmakta ısrar edince, polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Müdahale sonrası İstanbul Onur Haftası ve ÇHD Antalya’dan gözaltılara tepki geldi.

TBMM'DE 'Yapay Zeka Araştırma Komisyonu' Kuruluyor TBMM'DE 'Yapay Zeka Araştırma Komisyonu' Kuruluyor

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'ndan yapılan açıklamada, "Antalya 10. Onur Haftası komitesi, bugün basın açıklaması için toplanmışken engellendiler, ve dört arkadaşımız gözaltına alındı. arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" ifadeleri kullanıldı.

Çağdaş Hukuk Antalya'dan yapılan açıklamada, "Onur Haftası için Attolos’ta 14.30’da yapılacak basın açıklaması polisler tarafından hukuksuzca engellenmiştir. İçerisinde meslektaşlarımızın da olduğu çok sayıda arkadaşımızı işkence ile gözaltına aldılar. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi