Özel Haber

Özge Kahraman Ersöz, Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü’nü Kazandı

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Özge Kahraman Ersöz, Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü’ne Layık Görüldü

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Arş. Gör. Dr. Özge Kahraman Ersöz, "Yaratıcı Emek, Yaratıcı Sınıf: İstanbul/Maslak ve Berlin’de Yazılımcılar Üzerine Bir Araştırma" adlı doktora tezi ile Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü’ne layık görüldü.

Ersöz'ün tez çalışması, bilginin ve teknolojinin toplum üzerindeki dönüştürücü etkisine odaklanıyor. Özellikle yaratıcı endüstriler bağlamında yazılım sektörü ve bu sektörde çalışan yazılımcıların emek süreçleri üzerine yoğunlaşan çalışma, İstanbul/Maslak ve Berlin'de yapılan saha araştırmalarına dayanarak iki farklı şehirdeki deneyimleri karşılaştırıyor. Çalışma, 2214-A TÜBİTAK Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu tarafından desteklenmiş olup, uluslararası bir perspektif sunmasıyla dikkat çekiyor. Bu prestijli ödülü kazanan Arş. Gör. Dr. Özge Kahraman Ersöz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan tarafından bir teşekkür belgesi ile onurlandırıldı.