Hüsamettin Tanrıkulu

Mersin Toroslar Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile düzenlenen Kivi Şenliği'ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır, Talat Dinçer katıldı.

‘Üreticiye kazanç, sofraya neşe, bünyeye enerji’ sloganıyla, Toroslar İlçesi Çağlarca Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte Başkan Vahap Seçer ve Meral Seçer birlikte kivi hasadı yaptı.

''Kardeşlik ve barış isteyen güzel dil kullanır, kardeşçe konuşur''

 “Köylü, şehirli, çiftçi, memur, işçi, ev kadını herkes burada, bir arada. Böyle bir arada olmayı arzuladığımız için bu etkinlikleri yapıyoruz. Bizim arzumuz ayrışmak değil. Birbirimize parmak sallamak, düşmanca bakmak değil. Onu yapanların derdi koltuk. Kardeşlik, barış, dostluk isteyen güzel dil kullanır, kardeşçe konuşur. Buradan herkese duyurmak istiyorum; mevcut kaynakları en iyi şekilde kullanarak hizmet yapıyoruz. Toroslar’da önceki dönem ilçe belediyesinden kaynaklanan eksikler var ama kimse ‘Büyükşehir Belediye Başkanlığı beş yıl Toroslar’a hizmet yapmadı’ diyemez. Yoksa Toroslar’da oy oranı yüzde 42’lerden yüzde 57’ye, Mersin’de ise yüzde 60’a çıkar mıydı? Oy çıkmayan köylerde sandıklar patladı. Demek ki hizmet var. Şimdi Toroslar Belediyesi ile beraber eksik nerede varsa, bir arada, omuz omuza, kardeşçe hepsine koşacağız.'' dedi.

Yeter ki çiftçi üretsin

Sözlerine “Toroslar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak şartsız, koşulsuz, uygun ve isabetli projelerle tarımı ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz. Sonuç alıcı, insanları üretime teşvik eden projeler üreteceğiz. Yeter ki çiftçimiz üretim yapsın, çarkı döndürsün, ekonomiye katkı sunsun” diye devam eden Başkan Vahap Seçer, belediye olarak tarım konusunda verdikleri destekler hakkında bilgi verdi ve “Kooperatiflerimizin kurduğu güneş enerji sistemlerinin en büyük gideri elektrik. Yüksek mevzili yerlere su basıyorlar, onun için çok büyük elektrik parası ödüyorlar. Artık yüzde 50 destek Büyükşehirden. Kurun GES’i, projenize göre yarısını Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Siz yeter ki üretin. Biz sizin yanınızdayız, hiç merak etmeyin.” diyerek sözlerini noktaladı.

Yenişehir Belediyesi İşçileri: "Sosyal Adalet Çağrısı" Yenişehir Belediyesi İşçileri: "Sosyal Adalet Çağrısı"

Kaynak: Hüsamettin Tanrıkulu