Sağlık

Boğaz Ağrısını İki Malzeme Kullanarak Geçirebilirsiniz!

Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir yan etkisi olarak boğaz ağrısı görülür. Boğazda tahriş ve iltihabın enden olduğu ağrıyı ortadan kaldırmak için bu doğal yöntemden yardım alabilirsiniz.

Abone Ol

Kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonları olarak bilinen grip ve nezle gibi hastalıklar sık şekilde görülmeye başlanır. Kış aylarında görülen hastalıkların yan etkisi olarak öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi şikayetler ortaya çıkar. Boğaz ağrısına neden olan iltihap ve tahrişi ortadan kaldırmak için kullanılan ilaçlar sonuç vermediyse doğal yöntemler her an yanınızda. 

Evlerde hazırlayarak boğaz ağrısına karşı kullanabileceğiniz tek bir doğal yöntem ağrıyı kısa sürede kesmeye yardımcı oluyor. İşte boğaz ağrısını ortadan kaldırmanın püf noktası:

Boğaz ağrısı ortaya çıktığında bu durum boğazda tahriş ya da iltihap olarak bilinir. Çoğu zaman hastalıkların yan etkisi olarak görülen boğaz ağrısı boğazda acı ve kuruluk hissine neden olur. Tüm yan etkileri ortadan kaldırmak için ise tek bir doğal yöntem yeterli olacak. 

Boğaz ağrısından kurtulmak için hazırlayacağınız doğal karışım karbonat ve tuz içeriyor. Doğal bir şekilde boğaz ağrısını geçirmek için 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak ılık su içerisine dökerek karıştırın. Tamamen homojen hale gelen karışımı gargara şeklinde kullanın. Günde 2 kez olacak şekilde kullanılan karışım kısa sürede boğaz ağrısından kurtulmaya yardımcı oluyor.