Çamaşır suyu inatçı lekelere arşı eşsiz bir başarı gösterse de sağlığımız için de bir o kadar zararlıdır. Uzun süre maruz kalındığında ciğerlere ciddi zarar ve ren çamaşır suyu aynı zamanda sevdiğimiz kıyafetler için de bir kabustur. Bakteri ve mikropları yok eden çamaşır suyu kıyafetlerimize geldiğinde ise bura açık renkli bir leke oluşur. Kıyafetlerde çamaşır suyu lekesi oluştuğu zaman artık sevdiğiniz o giysiye veda vakti geldiğini düşünebilirsiniz. 

Fakat çamaşır suyu lekesine karşı kullanabileceğiniz bir doğal yöntem bulunuyor. Bu doğal yöntemi kullandığınızda kıyafetlerinizden vazgeçmenize gerek kalmıyor. Çamaşır suyu lekesine karşı kullanabileceğiniz bu yöntemi leke henüz yeniyken uygulamak ise çok önemli. Hayat kurtaran pratik bilgiler arasında yer alan temizliğin püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:

İnsan ve Muz DNA'sının Yüzde 60 Ortak Olduğu İddiası İnsan ve Muz DNA'sının Yüzde 60 Ortak Olduğu İddiası

karbonat-elka

Çamaşır suyu lekesi kıyafetlerde görüldüğünde moral bozucu bir an yaşanır. Kıyafete bulaşan çamaşır suyu lekesinin kalıcı olduğunu düşünebilirsiniz. Çoğu temizleyici ürünün geçiremediği bu leke çeşidini ortadan kaldırmak için uygulamanız gereken yöntem ise oldukça basit. Kıyafetlerden çamaşır suyu lekesini gidermek için karbonat kullanmak yeterli oluyor. 

Karbonat kullanarak çamaşır suyu lekesini gidermek isteyenler ilk olarak bir küçük kapta karbonat ile suyu macun kıvamını alacak şekilde karıştırmalı. Ardından elde ettiğiniz karışımı kıyafette çamaşır lekesinin olduğu yere sürün. Birkaç dakika bekledikten sonra bir fırça yardımı ile lekeli bölgeyi çitileyin. Son olarak kıyafetinizi çamaşır makinesinde normal ayarları ile yıkayın ve mucizeye şahit olun. 

Kaynak: İmece Gazetesi