Can Atalay: Cumhuriyetin varlığı tehlikede TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Hatay halkına bir mesaj yolladı: “Bugün artık Can Atalay meselesi değil, Cumhuriyetimizin var olma meselesidir. Bu süreçte en çok üzüldüğüm şey, bana destek olan Hataylıların sesini duyuramamak, Hatay için çalışamamak.” Can Atalay, 14 Mayıs’ta TİP’den Hatay Milletvekili seçilmeden önce Gezi Parkı Davasında 18 yıl hapis cezası almıştı. Hataylılara gönderdiği mesajda şunları söyledi:

“Sevgili Hataylılar, Türkiye İşçi Partisi’nin değerli üyeleri, saygıdeğer konuklar, sosyalizm uğruna mücadele ettiğimiz tüm yoldaşlar, hepinizi içtenlikle selamlıyorum. TİP Hatay İl Örgütü’nün ve Hataylıların bana verdiği emek çok büyüktür.

Depremlerden sonra Hatay’da yaşanan yıkım ve kayıpların ortasında, sizlerin bana verdiği desteğe karşılık, görevimi yapamamanın utancını hissediyorum. Hatay’ın sesi olmak, Hatay için elden geleni yapmak isterdim. Ama Hatay’daki yıkımın sorumluları, deprem sonrası ortaya çıkan problemlerin suçluları, sizlerle bir araya gelmeme engel oluyor.

Bugün mesele Can Atalay değil, Cumhuriyetimizin varlığıdır. Bu süreçte en çok acı çektiğim şey, bana sahip çıkan Hataylıların sesini yükseltememek, Hatay için mücadele edememek.

Hatay’da yaşanan kayıpların hesabını sormak, suya bile ulaşamayan sizlerin sesi olmak, yoksulluğa mahkum edilen bir kentin kavgasını büyütmek için sizlerle olmak istiyorum. Hatay’ın davasını savunan siz yoldaşlarımla omuz omuza olma umuduyla selamlıyorum.

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Örgütüne, tüm yoldaşlarıma verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Kongremizin Hatay davası ve sosyalizm mücadelesi için faydalı olacağına inanıyorum. Hataylıların sesi olan Hatay İl Örgütümüz, gelecek yerel seçimlerde de bir başarıya imza atacaktır.

Bakan Göktaş’tan Öldürülen İki Genç Kızın Ailelerine Taziye Ziyareti Bakan Göktaş’tan Öldürülen İki Genç Kızın Ailelerine Taziye Ziyareti

En kısa zamanda omuz omuza olmak dileğiyle… Sosyalizmin aydınlık geleceğine selam olsun! Son selam!"