Özel Haber

ÇED Süreci Başladı: Yeşilovacık'ta Atık Depolama Tesisi Kuruluyor

Şişe Cam Grubu’na bağlı Camiş Madencilik'in, Yeşilovacık'ta maden ocağının oluşturduğu boşlukta kuracağı ‘Atık Depolama Tesisi’ projesi için ÇED süreci başladı.

Abone Ol

Devrim Kartal

24 Eylül'de halkı bilgilendirme toplantısının yapılacağı projede; Yeşilovacık'ın atık depolama tesisi olarak belirlenmesinin gerekçesi, Tarsus OSB içinde uygun alan bulunmaması olarak ifade edildi. Mersin bölgesinin tarımsal, kültürel durumu göz önüne alındığında sanayi alanları ve imar durumunun tehlikesiz ADT kurulması için kısıtlayıcı olduğu belirtildi.

ÇEVRE VE DOĞA DERNEĞİ PROJEYİ İNCELİYOR

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası'nın, Yönetmeliğin 8. maddesi doğrultusunda incelendiğini ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı açıkladı. Konuyla ilgili Gazetemize konuşan Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, konuyla ilgili ve ÇED dosyasının kapsamına dair kapsamlı bir inceleme yaptıklarını, projeyle ilgili değerlendirmelerini önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.