Ekonomi

Cevdet Yılmaz: Borsa ve Kripto Vergisi Gündemimizde Yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Borsa vergisi gündemimizde yok" dedi. Yılmaz ayrıca kripto vergisinin de şu an gündemlerinde olmadığını belirtti.

Abone Ol

Borsa ve kriptodan vergi alınacağı iddiaları bir süredir tartışılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden çıktı” dedi ve ayrıca kripto vergisinin de şu an gündemlerinde olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” dedi ve kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını belirtti.

Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir" dedi.

KÖİ'LERDE TL'YE DÖNÜLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, KÖİ projelerinin yalnızca finansal olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, ekonomik analizlerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin birçok projeyi yatırım maliyetinin çok daha düşük olduğu dönemlerde hayata geçirdiğine işaret eden Yılmaz, “Ben bazen söylüyorum, keşke daha fazlasını yapsaydık” diye ekledi. Yılmaz, sözleşmelerin yenilenmesi ile ilgili olarak da “Bahsettiğiniz türden bir çalışma da şu an gündemimizde yok” diye konuştu.