CHP'de İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik'in ardından Cemal Canpolat da adaylığını duyurdu. Canpolat, konuşmasında en çok alkışı CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan bahsettiği yerde aldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları; Bülent Kuşoğlu, Zeynel Emre, Yunus Emre, Hasan Efe uyar, Eren Erdem de orada bulundu. Adaylık açıklamasının ardından TV100'de Ece Üner ile Ana Haber'e bağlanan Canpolat, birleştirmek için aday olduğunu belirterek, 'Ekrem İmamoğlu'nu yeniden seçtireceğiz.' dedi.

Seçimlerden sonra CHP içinde başlayan değişim tartışması, ilçe kongrelerinin ardından süren il kongreleriyle devam ediyor. CHP'de İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik'in ardından Cemal Canpolat da adaylığını açıkladı.

Canpolat

adaylığını açıkladığı konuşmasında en çok alkışı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsettiği yerde aldı.

Canpolat'ın adaylığını açıkladığı toplantıda, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Bülent Kuşoğlu, Zeynel Emre, Yunus Emre, Hasan Efe Uyar; CHP milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Oğuz Kaan Salıcı, Yüksel Mansur Kılınç, Hüseyin Yıldız; CP PM üyeleri ve CHP yedek üyeleri de yer aldı

Okulda Yangın Merdiveninden Düşen 14 Yaşındaki Gizem Öldü Okulda Yangın Merdiveninden Düşen 14 Yaşındaki Gizem Öldü

15'E YAKIN İLÇE BAŞKANI KATILDI

Öte yandan toplantıya 15'e yakın CHP ilçe başkanı da katıldı.

'BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'

'CHP'liler belediyede işe gitmek için İYİ Parti'nin kapılarında gezdirilemez' ifadelerini kullanan Canpolat, 'Buna izin vermeyeceğiz. CHP'yi televizyonlarla dizayn edemezsiniz. Kılıçdaroğlu'na saldırmanıza izin vermeyeceğiz' dedi.

TV100'E KONUŞTU

TV100'de Ece Üner ile Ana Haber'e bağlanan Canpolat, 'İmamoğlu'nu yeniden seçtireceğiz. Bizim tek tarafımız vardır; CHP'dir. CHP Genel Başkanı'nı itibarsızlaştırmaya müsaade etmeyiz. Belediye başkanını itibarsızlaştırmaya da müsaade etmeyiz. İmamoğlu'nu ilk ben keşfettim, elini ben kaldırdım.' dedi.

Canpolat şunları söyledi:

Bütünleştirmek için aday oldum. CHP'nin İl Başkanları genel başkanı temsil eder. Tüzüğümüz gereğince CHP İl Başkanları, büyükşehirlerde grup başkanıdır. Böyle bir gelenekten gelen parti, dışarıda kendi ilçe başkanıyla bu tür polemiklere girmez. Hiçbir belediye başkanı, kendi ilçe başkanının kamuoyu önünde azarlamaz

Editör: Haber Merkezi