Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi

Kadri Duman

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, yasanın tüm sorumluluğu belediyelere yüklemeye çalıştıklarını savunarak, "Ne yaparlarsa yapsınlar, biz anayasa ve iç tüzüğe göre tüm haklarımızı koruyup hayvan yasasına karşı direneceğiz. Israrla uzlaşma talep ediliyor ancak bu haliyle, bu hükümlerle kesinlikle uzlaşamayız," dedi.

Yasa tasarısının hayvanların öldürülmeyeceğine dair bir güvence içermesi gerektiğini vurgulayan Başarır, tasarıdan hayvan toplama maddesinin çıkarılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, hayvanların aşılanması, bakımı ve ıslahı için gerekli bütçenin hem Saray hem de belediyeler tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Başarır, tüm bütçenin belediyelere yüklenerek yasanın çıkamayacağını ifade ederek, "Önce hayvanları yaşatacağız. Hayvanları bir yerde toplayıp sorumluluğu belediyelere vermek kabul edilemez. Bu bütçeyi hep beraber sağlayacağız. Ondan sonra düşünülebilir. Ancak bu haliyle bu yasanın geçmemesi için sabahlara kadar direnmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Kaynak: Kadri Duman