HABER:Meryem KARADAĞ

Meteoroloji Uyardı Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji Uyardı Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat!

Türkiye genelinde yağışların az olmasının beraberinde gelen susuzluk Mersin'in Kocayer Köyü'nde tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticileri de olumsuz etkiledi. Bahçelerini sulayamayan yöre halkı bu yaz aylarında bahçesini sulayamamaktan dertli.

Mezitli İlçesi'nde bazı köylerde tarımda sulama sıkıntısı büyüyor. Meyve ve sebze bahçeciliği yapılan dağlık ve yüksek kesimlerdeki köyler, tarımsal sulama ihtiyacını göletlerle karşılıyordu. Geçtiğimiz kış aylarında yeterince yağmur ve kar yağışı olmadığı için göletler dolmadı. Göletlerde yeterli su olmadığından çiftçi de bahçesini sulayamadı.

İklim değişkliği ve buna bağlı olarak kuraklık nedeniyle yeraltı sularının seviyesinin düşmesiyle, tarımsal üretim için ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyleyen şeftali üreticisi, ' Ağaçlarımı daha bir kere sulayamadım. Son 4 yazdır su sıkıntısı çekiyoruz. Şimdi bahçenin tam sulama zamanı ama biz şuan bahçemizi nasıl sulayacağız diye düşünüyoruz. Su olursa toprağımızda her şey yetişir. Ancak şu anda bölgemizdeki çiftçiler susuzluktan mağdur olmuş durumda. Şu anda gölet sularımız bitme seviyesine geldi' dedi.

Sulama suyu sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen şeftali üreticisi , 'Bu sene susuzluktan bir bahçemi boş bıraktım. Verimli bir arazim var ama su olmadığı sürece bir anlam ifade etmiyor. Kocayer halkının yüzde 80'i geçimini topraktan sağlıyor ve hepsi şu anda zor durumda. Bir an önce bizim bu su sorunumuzu çözsünler yoksa mahsulümüzü satmayı geçtik, güzelim ağaçlarımız kuruyacak' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi