Ahmet Sütcü

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Huzurevi Ziyaretinde Büyüklerle Buluştu Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, Huzurevi Ziyaretinde Büyüklerle Buluştu

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, “Mersin Üniversitesi olarak bu ilerlemeye katkı sunmak için çalışıyoruz. Mersin halkına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak amacıyla, devletimizin ve milletimizin imkânlarıyla bu son teknoloji cihazı hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

Yeni mamografi cihazı, yüksek kalitede 3D görüntüler elde edebilmesi sayesinde hastalıkların erken teşhisi konusunda önemli avantajlar sunacak. Cihaz ile doğru noktadan alınan biyopsiler, ayrı bir cihaza gerek kalmadan sadece 20 saniyede kontrol edilebilecek. Bu yenilik, hastaların cihazda geçirdiği süreyi kısaltırken, sağlık çalışanlarının iş akışını da hızlandıracak. Mersin Üniversitesi, bu tür yenilikçi yatırımlarla sağlık alanındaki hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.

G Y02 Lp J Wg A I7G5 X

Kaynak: Ahmet Sütcü