Çarşı Davası Mütalaaya Gönderildi Çarşı Davası Mütalaaya Gönderildi

Türk sinema ve televizyon dünyasının önde gelen isimlerinden Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Giritlioğlu, birçok unutulmaz projeye imza atmıştı. ‘Hatırla Sevgili’, ‘Çemberimde Gül Oya’ ve ‘Bu Kalp Seni Unutur Mu’ gibi döneme damga vuran dizilerle tanındı.

HAYATININ DÖNÜM NOKTALARI

1957’de Konya’nın Kadınhanı ilçesinde dünyaya gelen Giritlioğlu, eğitimine TED Ankara Koleji’nde devam etti. Yükseköğrenimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Üniversite yıllarında sinemaya duyduğu ilgi, kariyerini bu yönde şekillendirmesini sağladı.

SİNEMA VE TELEVİZYON DÜNYASINDAKİ BAŞARILARI

1989’da çektiği “Kantodan Tangoya”, Giritlioğlu’nun yönetmenlik kariyerinin ilk adımıydı. Ardından gelen “Suyun Öte Yanı” filmi, İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülü kazandı. 1999’da yönettiği “Salkım Hanımın Taneleri”, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık görüldü.

DİZİ SEKTÖRÜNE DAMGA VURDU

Tomris Giritlioğlu, televizyon sektörüne de önemli katkılar sağladı. Özellikle 2000'li yıllarda, Türkiye’de ‘dönem dizisi’ akımını başlatarak, ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Hatırla Sevgili’, ‘Ihlamurlar Altında’ gibi unutulmaz yapımlara imza attı. Ürettiği projeler, Türkiye’nin siyasi ve toplumsal geçmişini işleyen güçlü senaryolarıyla geniş izleyici kitlesine ulaştı.

VEDA ZAMANI

Tomris Giritlioğlu, hayatının son döneminde kanserle mücadele ediyordu. Uzun bir tedavi sürecinin ardından, 67 yaşında aramızdan ayrıldı. Türkiye’nin sanat dünyasında bıraktığı izler, yönetmen olarak yaptığı büyük katkılar ve televizyon dizilerinde yarattığı derin anlatılarla hatırlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi