Ahmet Sütcü

 Törende verilen eğitimin önemine dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır kursiyerlere, “Türkiye’de ilk kez bir oda Endüstriyel Kobot Operatörlüğü eğitimi veriyor. Aldığınız eğitim ve sertifikalarla iş hayatına bir adım önde başlıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi. 

Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı: "Birlik ve Dayanışma İçinde Bu Zorlukların Üstesinden Gelmeye Çalışıyoruz” Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı: "Birlik ve Dayanışma İçinde Bu Zorlukların Üstesinden Gelmeye Çalışıyoruz”

Geleceğin işlerine yönelik eğitimlerin ilk mezunları sertifikalarını aldı
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında “Mersin İlinde Geleceğin İşlerine Yönelik Teknoloji Tabanlı Uygulamalı Eğitim Merkezinin Kurulması" Projesi devam ediyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinatörlüğü, Mersin Üniversitesi ortaklığı ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında dijital dönüşüm yol haritasını oluşturan Mersin, geleceğin işlerinin ihtiyaçlarına yönelik düzenlediği eğitimleri tamamladı. Bu kapsamda Ağustos ayında başlayıp 45’er saat süren Uygulamalı Kobot Eğitim Programı, Teknoloji Eğitim Programı, Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım Eğitim Programı ile E-Ticaret ve Sosyal Medya Eğitim Programı’na toplamda yaklaşık 250 kişi katıldı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Atölye1886’da düzenlenen törenle takdim edildi. Törene MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Meclis Üyesi Cihan Hazar, Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Mürüvvet Beydağı ile Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk de katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Endüstriyel Kobot Operatörlüğü eğitimi verilerek Türkiye’de bir ilke imza atıldığını ifade edip, “Bu eğitimi alan sizler de iş yaşamınıza bir adım önde başlıyorsunuz” dedi. Teknolojinin hızla geliştiğini kaydeden Çakır, gerek sektörlerin gerekse bu sektörlerin ihtiyaç duyacağı insan kaynağının dönüşüme uyum sağlaması konusunda sorumluluk taşıdıklarını söyledi. “Bizler sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz” diyen Çakır, “Sizler de çıktığınız bu yola emin adımlarla devam edin. Vazgeçmeyin ve ne zaman ihtiyacınız olursa bizlere danışmaktan çekinmeyin” dedi. 
GİŞKAD Başkanı Mürüvvet Beydağı hızla değişen dünyada kadının da bu dönüşüme ayak uydurması ve iş yaşamında daha çok var olması için projeyi önemsediklerini belirtip emeği geçenleri tebrik etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise, “İlimizde böyle bir projenin yürütülmesi gurur verici. Her zaman her konuda üzerimize düşen desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

F4D26C18 3237 4Fa1 9384 E82B1F7Ca614

Kaynak: Ahmet Sütcü