Ekonomi

Ekmek Zammı Kapıda!

Ekmek fiyatları Temmuz itibariyle yeniden zamlanmaya başladı. İzmir'de 7 TL, Sakarya, Uşak'ta 7,50 TL olan ekmeğin İstanbul'da 10 TL olması bekleniyor. Ekmeğe gelecek zam Mersin'de de  merak konusu oldu. Sadece ekmeğe değil, her şeye zammın geldiğini belirten vatandaş, “Ekmek yemeyeceksek ne yiyeceğiz?' diye isyan etti.

Abone Ol

Rabia Arslan/Meryem Karadağ
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren 7 ile 7,5 lira arasında olacağını açıkladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ekmeğe zam kararı almasının ardından Uşak ve Sakarya'da 250 gram 7.5 TL, İzmir'de 200 gram 7 TL oldu. Yeni fiyatı duyan Mersinli vatandaş ise bu gidişle ekmekte alamayacaklarını söyledi.
'EKMEĞİN FİYATI 7 İLE 7.5 LİRA ARASINDA OLACAK'
Balcı ''Un fiyatlarındaki artışı, asgari ücretteki artışı ve işletme giderlerindeki artışı da düşünerek fırıncılar en makul artış seviyesinde kalacak. Temmuz ayından itibaren 200 gram ve 210 gram aralığındaki ekmeğin fiyatı 7 ile 7.5 lira arasında olacak' dedi.
'BU MİLLET TAŞ MI YESİN ?'
Toplam 8 ekmeğe 40 TL ödeyen bir vatandaş, 'Ortalığın hali fena, şimdi ekmek aldım çıkıyorum. 8 ekmeğe 40 TL ödedim. Zamlardan sonra şuan 8 aldıysam o zaman 4 ya da 3 ekmek alacağım. Gücümüz ekmeğe bile yetmiyor artık. Ekmek yemeyeceksek ne yiyeceğiz? Bu millet taş mı yesin? Bıktık' diye konuştu.
'ÇOCUKLUĞUMUZU YAŞAYAMIYORUZ'
Önceden ekmek parasından artan parayla gofret aldığını söyleyen bir çocuk, ' Evin en küçüğü benim ve ekmek almaya hep ben giderim. Önceden annemin verdiği 5 TL ile 2 ekmek alsam üzerine gofret alabiliyordum ama şimdi 5 TL ye tek ekmek alabiliyoruz. Bu ekonomi tek yetişkinleri değil bize de vurdu. Çocukluğumuzu yaşayamıyoruz' diye konuştu.