Özel Haber

Ekmen'den Mersin İdman Yurdu'na Destek

Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek Mersin İdman Yurdu takımına yönelik haksızlıklara dikkat çekti.

Abone Ol

Devrim KARTAL

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu takımları arasında 17 Mayıs 2024 tarihinde oynanan play-off maçında yaşanan kural ihlallerini gündeme getirip, Mersin İdman Yurdu futbol takımına yönelik haksızlıklara dikkat çekti. 

Ekmen, geçmişte Esenler Erokspor ile oynanan maçta yaşanan hakem hataları ve dört saatlik bir bekleyiş sonrasında karlı havada zor şartlar altında oynanan maçı örnek göstererek, benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için maçın iptali için çağrıda bulundu.

Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 17 Mayıs Cuma günü Trabzon'da oynanan 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu arasındaki maçı bizzat izledi ve olaylara tanıklık etti. Ekmen, yaşananları "tam anlamıyla bir futbol katliamı" olarak nitelendirerek, hakem Ömer Tolga Güldibi'nin önceki Esenler Erokspor maçında takımlar aleyhine tutum sergilediğini ve benzer durumların tekrar yaşanmasının öngörülebilir olduğunu belirtti. Ekmen ayrıca, 2020-2021 sezonunda, Esenler Erokspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu arasında oynanması planlanan bir maçın, saha koşulları nedeniyle Güldibi tarafından ertelendiğini ve hakem ekibinin olay yerinden ayrıldığını anlattı. Ancak, Yeni Mersin İdman Yurdu takımı ayrılmak üzereyken hakemlerin geri dönüş yaparak maçın devam edeceğini ve aksi takdirde takımın hükmen mağlup sayılacağını bildirdiklerini aktardı.

Ekmen, Mersin İdman Yurdu'nun, saha kardan temizlendikten sonra,  soğuk hava ve kar altında tam 4 saat 15 dakika sonra hakemin maçı başlattığını hatırlatarak, MİY takımının maçın başlamasını beklemek zorunda kaldığını, bu süre zarfında sporcuların ve yöneticilerin, sert hava koşullarında tahta sandalyelerde oturmak zorunda kaldığını belirterek Esenler Erokspor ile yapılan bu maçın 5-0 gibi haksız ve aleni bir üstünlükle sonuçlandığını söyledi. Bu olaylar sonrasında kulübün, maçtan tam bir gün önce, yani 16 Mayıs 2024 tarihinde bir açıklama yayınladığının altını çizdi. 

Mersin İdman Yurdu'nun yayınladığı açıklama: 

"2020-2021 sezonunda skandal Esenler Erokspor deplasmanında maçımızı yöneten hakem skandal kararlara imza atan sesiz kalan TFF Sn. Tolga Güldibi yarın oynanacak ve hayati önem arz eden 1461 Trabzonspor maçına atanmıştır? Daha öncesinde ev sahibi takımın baskısına dayanamayıp bir maçı 4 saat erteleyerek başlatan, stadı terkedip bir telefonla geri çağrılıp maçı oynattığına şahit olduğumuz hakeme Tolga Güldibi'ne çağrımızdır; Bütün bir sezonun emeğinin meyvesini vereceği son doksan dakikada aynı hatalara düşmemesini, tarafsız ve iki tarafa da aynı mesafede yaklaşacağına inanıyoruz ve umut ediyoruz... Bütün gözlerin 90 dakika boyunca hakemin üzerinde olacağı bu maçta, tarafların hakem hatalarıyla veya takdir hakları ile değil, bileğinin ve hak edenin hakkıyla kazanmasını temenni ediyoruz. Geçmişte yapılan hataları geçmişte bırakıp, geçen sürede daha cesur ve daha tecrübeli hale gelen hakemimize şimdiden şans diliyoruz..." 

Milletvekili Ekmen, yaşanan bu duruma yönelik şu ifadelere yer verdi:

"Bu açıklama, 2020-2021 yılında yaşanan Esenler Erokspor maçıyla ilgili olayları hatırlatmaktadır. Hakem Güldibi'nin bu maçtaki performansından duyulan tedirginlik ifade edilmiştir. Bu kadar açık bir tartışmanın ardından hakemin daha dikkatli ve özenli olacağını düşünmüştük. Maçın kamuoyunun önünde gerçekleşen tartışmalar sonrası adil bir yönetim bekliyorduk; ancak maç günü inanılmaz bir pervasızlıkla karşılaştık."

Ekmen, maçın adil bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak Maçı Mersin İdman Yurdu kulüp yöneticileri, Trabzonspor 1461 yöneticileri, taraftarları ve Trabzonlu futbol antrenörleri ile izlediklerini dile getirerek "Verilmeyen penaltımızın hemen ardından Trabzonspor lehine verilen penaltı, Trabzonlu futbolseverlerin ve hatta Trabzonsporlu yöneticilerin dahi vicdanını yaralamıştır. Sosyal medyada bu konuda pek çok paylaşım yapılmıştır; ben de bunlara tanık oldum." dedi. 

Mersin İdman Yurdu, Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'in takıma yönelik yaptığı destek açıklamalarına teşekkürlerini iletti. Kulüp, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Şehrinin Takımına Verdiği Destekten Dolayı Mersin Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Ekmen’e teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.