HABER:Meryem KARADAĞ/ Rabia ARSLAN

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasayla, memur ve emeklilerin yılın ikinci ayında alacakları maaş netleşti. Buna göre; tüm kamu personeline 8 bin 77 lira seyyanen ödeme yapılarak, en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseltildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'makul ve yeterli bulunmamıştır' diyerek daha fazla artış istediği memur, işçi, Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı ise yüzde 25'le sınırlı kaldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de grup toplantısına katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme dair değerlendirmeler yapan Bahçeli, emeklilere verilen zam oranı hakkında da konuştu.Emeklilerin memur maaşının yarısından azını aldığını ifade eden MHP lideri Bahçeli, 'Memurlara yapılan 8 bin liralık maaş zammı emeklilere de yansıtılmalıdır' dedi.

Kadıköy'de Özel Bir Öğrenci Yurdunda Şüpheli Ölüm Kadıköy'de Özel Bir Öğrenci Yurdunda Şüpheli Ölüm

Emekli vatandaş Ayşe Çimen, 'Yine emekliyi unuttular ya da yine emekliyi umursamadılar. Poşetimde 3 tane domates var, biber var, 2 tane can erik, 10 tane patlıcan var. 100 TL verdim. 7 bin 500 lira emekli maaşım var benim. 52 sene çalıştım. Emekli oldum. Emekli olduktan sonra 22 sene daha çalıştım. Bunun mükafatı elimdeki poşet' ifadelerini kullandı.

Vatandaş sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu mu adalet, bu mu demokrasi, bu mu çözüm dedikleri? 'Ben kimseyi mağdur etmeyeceğim' diyerek geliyordu, kimi kandırdın sen? Biz emekliler ne yapacağız biraz bizi düşünselerdi biz böyle banklarda kara kara düşünmezdik. Tatile gitmekten vazgeçtik biz emekliler kahveye gidip bir bardak çay içemiyoruz. Bu mu refah, bu mu huzur, bu mu mutluluk? Bu Türkiye'deki mutluluğu bana gösterin de o mutluluktan bir parça da biz alalım.'

Editör: Haber Merkezi